elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El termini per a participar en el programa municipal d'ajudes a joves creadors finalitza el dijous 28 de setembre

El termini per a participar en el programa municipal d'ajudes a joves creadors finalitza el dijous 28 de setembre
  • La regidora de Família, Joventut i Infància presenta en la Diputació de València estes ajudes que estan dirigides als qui viuen, treballen o estudien a la ciutat

  • L'Ajuntament premiarà amb les “Residències Artístiques” a 25 joves creadors amb una dotació econòmica de 3.000 €

  • La convocatòria també contempla la cessió de l'ús d'espais municipals per al desenvolupament dels treballs premiats i la seua presentació final

MÉS FOTOS
El termini per a participar en el programa municipal d'ajudes a joves creadors finalitza el dijous 28 de setembre - (foto 2)
El termini per a participar en el programa municipal d'ajudes a joves creadors finalitza el dijous 28 de setembre - (foto 3)

 

 

El termini per a presentar sol·licituds i participar en la convocatòria municipal de Residències Artístiques i Culturals finalitza dijous que ve 28 de setembre. Esta línia d'ajudes, dirigida a jóvens creadors per a la realització d'un projecte innovador, contempla un premi de 3.000 euros per a cadascuna de les iniciatives seleccionades i la cessió de l'ús d'espais i equipaments de l'Ajuntament per al desenvolupament dels treballs premiats i la seua presentació final.

La regidora de Família, Joventut i Infància, Rocío Gil, ha informat hui d'esta convocatòria en la Diputació de València, en la plaça de Manises, “amb l'objectiu de donar a conéixer en tota la província esta iniciativa que premiarà a 25 joves artistes i creadors locals que visquen, treballen o estudien a la ciutat de València”.

Segons les bases d'esta línia d'ajudes, el projecte innovador haurà d'estar dins de l'àmbit artístic en tots els seus vessants: arts visuals, arts plàstiques, arts escèniques, arts en viu, cinema, música, fotografia, arquitectura, etc, i haurà de promoure el desenvolupament professional de les persones joves que s'inicien en la pràctica artística.

Rocío Gil ha recordat que l'propòsit d'esta iniciativa és “proporcionar suport institucional, així com recursos espacials i econòmics per a facilitar la producció artística de joves creadors en un entorn que facilita el desenvolupament de les propostes amb garantia d'estabilitat en el procés, així com l'intercanvi d'experiències que permeten socialitzar aprenentatges i coneixements”.

El procés creatiu desenvolupat durant la residència artística haurà de ser exposat almenys durant 15 dies en acabar les residències si la mostra expositiva es realitza en Espai Jove VLC i a determinar si es realitza en qualsevol espai expositiu de la ciutat de València a valorar pel Servici de Familia, Joventut i Infància.

Els projectes que es presenten hauran de ser de caràcter nou i utilitzaran el període de la residència com a laboratori de creació. No s'acceptaran projectes ja elaborats amb anterioritat.

Les persones interessades poden trobar les bases i tota la informació en la web municipal de l'Ajuntament de València www.valencia.es i en la web www.joventut-valencia.es. La presentació es pot fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de València o qualsevol dels registres d'entrada municipals, incloses les Juntes de districte de la ciutat de València, així com qualsevol altre mitjà previst en la Llei 39/2015 del Procediment administratiu comú (correus).

 

 

Pujar