elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

Tercera jornada de dol oficial: València intenta recompondre's després del devastador incendi de Campanar

Tercera jornada de dol oficial: València intenta recompondre's després del devastador incendi de Campanar
  • Milers de curiosos s'acosten cada dia a la zona zero: "Impressiona. No és el mateix que veure-ho en la tele"

València es troba sumida en un profund estat de commoció després del tràgic incendi que va arrasar dos torres en l'avinguda Maestro Rodrigo en Campanar, cobrant-se la vida de deu persones, inclosos dos bebés. La tragèdia ha deixat a la ciutat consternada i mobilitzada en un gest de solidaritat i dol.

La zona zero s'ha convertit en un punt de pas per a milers de curiosos que queden sobre agafats amb la dantesca estampa que ha deixat el devastador incendi. "Impressiona. No és el mateix que veure-ho en la tele", ha assegurat una de les persones que este cap de setmana s'ha acostat fins a la zona.

El dissabte, la plaça de l'Ajuntament es va convertir en l'epicentre del dolor, on una concentració silenciosa va retre homenatge a les víctimes i va recordar l'acte heroic del conserge que va sacrificar la seua vida per salvar als seus veïns.

Un dol que va ser compartit en tota la Comunitat Valenciana, on s'han anat celebrant minuts de silenci en solidaritat amb la ciutat de València, evidenciant la unitat en moments de crisis.

No obstant això, la tragèdia encara no ha acabat. La Delegació del Govern a València va confirmar este dissabte l'augment del nombre de víctimes mortals a deu.

La magnitud de l'incendi ha generat una resposta sense precedents. Els valencians han demostrat la seua solidaritat donant subministraments essencials per a fer costat a les famílies afectades. Tant l'Ajuntament com la Generalitat Valenciana han anunciat mesures per a ajudar a les 138 famílies desplaçades, incloent-hi ajudes econòmiques i suport psicològic.

El compromís amb la reconstrucció és palpable. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar mesures urgents per a brindar assistència als damnificats, des d'ajudes econòmiques fins a servicis d'atenció integral.

L'Ajuntament de València ha mobilitzat recursos per a oferir habitatges d'emergència i suport logístic als afectats. A més, s'han establit punts de renovació de documents i s'ha garantit l'accés a servicis bàsics.

Enmig del dolor i la devastació, la solidaritat i la determinació de la comunitat valenciana brillen amb força. La tragèdia ha tret a relluir el millor de la ciutat, mostrant que, en temps difícils, la unitat i la solidaritat són més fortes que qualsevol adversitat.

El camí cap a la recuperació serà llarg, però València s'enfronta a esta prova amb determinació i solidaritat, demostrant que junts, superaran qualsevol desafiament que es presente en el seu camí.

Pujar