elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les temperatures inusuals en València alerten sobre el canvi climàtic

Les temperatures inusuals en València alerten sobre el canvi climàtic

    Les temperatures atípiques que s'han viscut hui en València, i en ciutats com Elx, Llíria, i en general en tota la Comunitat Valenciana, han fet que els valencians dubten si estan en hivern o directament a l'estiu. Durant les hores centrals del dia s'han superat els vint graus en pràcticament tots els municipis de les tres províncies, deixant màximes de 26,6 graus a València, de 27,2 a Elx, 27,1 a Llíria, 26,1 a Sogorb o 25,9 a Pego.

    En la capital ha sigut la de hui la temperatura més alta registrada en estes dates des que hi ha registres, açò és, des de l'any 1869. La calor ha fet que moltes persones s'acosten fins a les platges, places i al carrer en general en una jornada que ha abarrotat centres comercials i comerços en general. Estes temperatures rècord contrasten amb les quals es vivien fa ara poc més d'un any quan la Comunitat Valenciana patia un temporal de pluja i neu que deixava estampes tan poc habituals com la Platja de l'Arenal de Xàbia coberta per un mantell de neu.

    Este fet inusual, que sembla que anirà remetent de cara per fi de setmana amb la possibilitat que arriben pluges a tota la zona del Mediterrani, fa pensar cada vegada més en el temut canvi climàtic. Diversos experts, meteoròlegs i ambientòlegs, porten temps alertant sobre el augment de les temperatures generalitzat en totes les ciutats del Mediterrani. A més, la falta de pluges, tant en les nostres conques com en les del nord, fa témer episodis de sequera i desertificació molt més severs que els que ja patix el conjunt de la Península Ibèrica.

    Pujar