elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs de Tavernes Blanques demana a l'Ajuntament de València que reconsidere la ubicació del refugi d'animals

Cs de Tavernes Blanques demana a l'Ajuntament de València que reconsidere la ubicació del refugi d'animals
  MÉS FOTOS
  Cs de Tavernes Blanques demana a l'Ajuntament de València que reconsidere la ubicació del refugi d'animals - (foto 2)

  El portaveu de Cs de Tavernes Blanques, José Cruz, ha presentat una moció perquè "el Ajuntament del municipi inste al de València a reconsiderar la ubicació del refugi d'animals en una zona limítrofa a Tavernes".

  "La proposta de la regidora de Benestar Animal de València, Glòria Tello, posa en risc als escolars perquè situa el refugi a menys de 100 metres de dos col·legis públics: el 9 d'Octubre i el Rei en Jaume", ha denunciat l'edil, qui també ha destacat que "la particular orografia, sense cap tipus de relleu entre la ubicació proposada per al refugi animal i els col·legis agreuja encara més el risc".

  A més, ha defés, "la ubicació triada vulnera el Decret 158/1996 de regulació establiment de nuclis zoològics en la Comunitat Valenciana". "Segons esta normativa l'emplaçament del centre ha de ser aïllat per a evitar el contagi i difusió de malalties", ha concretat Cruz.

  Per això, ha assegurat, "l'Ajuntament de València, amb esta proposta, està desatenent els principis bàsics de prevenció i salut pública". "Cs està treballant coordinadament a Tavernes Blanques i València per a evitar esta ubicació del refugi d'animals i salvaguardar la salut dels escolars", ha conclòs.

  Pujar