elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes

El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes
El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes
  • Gran èxit en les activitats d’inauguració del Tancat de la Pipa

  • Després d’un llarg període tancats al públic tornen les activitats a esta reserva de l’Albufera

MÉS FOTOS
El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes - (foto 2)
El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes - (foto 3)
El Tancat de la Pipa torna a obrir les seues portes - (foto 4)

Després del llarg període de tancament del Tancat de la Pipa, a causa de les obres de remodelació del centre de visitants i de la senda de vianants i a la pandèmia,  per fi han obert les portes d’esta àrea de reserva, i s'ha fet amb un cap de setmana ple d’activitats que ha tingut una gran acollida de públic. L’interés per la nostra proposta ens ha desbordat, les places s’han completat el mateix dia que es va fer la convocatòria i han quedat una gran quantitat de persones en llista d’espera. "Ens emociona les ganes que té la ciutadania de tornar al Tancat de Pipa. Des de l’equip de les dues entitats de custòdia , Acció Ecologista-Agró y SEO/BirdLife, volem comunicar que vos hem trobat a faltar. Esperem que vos agrade la nova temporada d'ús públic que estem preparant amb il·lusió".

Més de 200 persones han participat en les activitats programades per al cap de setmana d’obertura del Tancat de la Pipa, i que dona peu a reprendre el calendari d’ús públic a esta àrea de reserva, completament renovada i localitzada en ple cor del Parc Natural de l’Albufera. A partir del 19 d’octubre, reprenem l’horari habitual (sempre amb visita concertada), de dimarts a divendres, de 10h a 14h, caps de setmana d’11h a 15h i els divendres a la vesprada de 15 a 19h.

Les activitats de celebració de l’obertura van començar la vesprada del divendres 15 d’octubre amb un passeig en barca des del Port de Catarroja fins al Tancat de la Pipa. Durant el trajecte, coincidint amb un moment màgic per a l’Albufera com és la collita de l’arròs, vam parlar del cicle d’aquest cultiu i la seua importància per a les aus, els motors de l’Albufera, la pesca tradicional i la qualitat de l’aigua  de l’Albufera i la importància de la seua recuperació. En arribar al Tancat de la Pipa, els assistents van poder fer ús d’unes instal·lacions completament renovades, gaudir de les vistes de l’Albufera al capvespre, i fer un passeig per la nova senda de vianants fins al  nou observatori d’aus de la Llacuna Educativa, on vam gaudir de les aus que troben refugi al Tancat i de la bioconstrucció amb palla d’arròs que salvaguarda la seua tranquil·litat.

El dissabte 16 d’octubre van eixir dues barques des de la Gola del Pujol fins al Tancat de la Pipa, completant així la connexió de l’àrea de reserva amb els dos municipis que ens envolten, Catarroja i València. Acompanyats per tècnics d’Acció Ecologista-Agró i de SEO/BirdLife, vam travessar la Llacuna, parlant de diferents aspectes de l’Albufera com ara les aus, la vegetació, la qualitat de l’aigua, o el patrimoni i les activitats tradicionals. Una vegada al Tancat de la Pipa vam fer la visita guiada pel mirador i la senda.

Per últim, durant la Jornada de portes obertes del diumenge 17 d’octubre  es van apropar una gran quantitat de persones a visitar l’espai sense cita prèvia. Un fet insòlit donat que vam habilitar un dispositiu especial de recepció de visitants a la porta d’entrada de l’àrea de reserva, que va atendre els visitants, amb explicacions sobre el projecte, l’Albufera així com controlant l’aforament i explicant la normativa i les bones pràctiques. Malgrat la lleugera pluja, un gran grapat de persones es van apropar al Tancat i van poder passejar tranquil·lament per l’àrea de reserva, contemplant els flamencs, espàtules, fotxes, ànecs, picaports, arpellots de marjal i moltes altres aus que es refugien a les llacunes i aiguamolls del Tancat.

Estes activitats s'emmarquen dins del conveni de custòdia per a la gestió i ús públic del Tancat de la Pipa signat amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer així com dins del Conveni per a la posada en valor del Tancat de la Pipa com a espai d’alt valor ecològic i Ús Públic per a la ciutadania de València signat amb l’Ajuntament de València i Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife.

Pujar