elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els VLC Startup Awards premien al millor talent innovador de València: Estos són els premiats de 2023

Els VLC Startup Awards premien al millor talent innovador de València: Estos són els premiats de 2023
  • Les ‘startups’ han anat guanyant pes en l'economia de la capital del Túria

Espai Rambleta ha acollit una de les grans cites de l'ecosistema innovador i tecnològic valencià: els ‘VLC Startup Awards’, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de València, a través de València Activa, i en col·laboració amb Startup València, amb el qual el consistori posa en valor el talent local per a donar visibilitat i impulsar el potent ecosistema d'innovació de la ciutat.

La regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet, ha destacat durant la gala que “amb estos guardons tan especials, reconeixem el talent innovador local i també celebrem que les startups han anat guanyant pes en el sector econòmic local, que són font de riquesa i ocupació. L'ecosistema valencià experimenta un creixement anual del 16%, supera les mil startups registrades, i genera 16.386 ocupacions”.

“Els projectes que hui hem reunit en esta gala sou la base del valor del nostre ecosistema, que, segons el Global Startup Ecosystem Report 2023, es xifra en més de 4 bilions de dòlars, experimentant un creixement del 788% en els últims 3 anys. És per això que València ha ascendit 22 llocs (del 144 al 122) en el rànquing de ciutats startup que elabora Startup Genome i en esta escalada teniu molt a veure els emprenedors i emprenedores que hui heu vingut a celebrar el talent valencià”, ha afegit Llobet.

Per la seua banda, Juan Luis Hortelano, president de Startup València, qui ha intervingut en l'obertura de la cerimònia, ha assenyalat que "la celebració de la huitena edició d'estos premis, la categoria de les startups presentades, i tots els agents reunits en esta gala són un reflex del potencial de l'ecosistema innovador i tecnològic valencià. Un ecosistema que es posiciona com a referent a nivell internacional i que compta amb múltiples agents remant en la mateixa direcció".

Startups premiades en els VLC Startup Awards 2023

La quantia destinada a estos premis és de 55.000 euros. En concret, el guardó especial a la millor startup, que compta amb un premi de 12.000 euros per a invertir en l'empresa, ha sigut per a ARTHEx Biotech, una empresa spin-off de la Universitat de València centrada en el desenvolupament d'un tractament contra la distròfia muscular tipus 1 basat en inhibidors de microARNs. El seu primer assaig clínic en pacients començarà al gener de 2024 i fins a la data ha aconseguit 5 milions d'euros en finançament públic i 49 milions d'euros en rondes d'inversió privada.

En esta edició, el guardó al millor emprenedor, reconegut amb 5.000 euros, ha recaigut en Fernando Pérez Borrajo, CEO d'Aunoa , startup que ha desenvolupat un programari SaaS que empra tècniques de Reconeixement del Llenguatge Natural (NLP), Machine Learning (ML), TTS (Text to Speech i viceversa, SST) i Intel·ligència Artificial Generativa (AIG) per a l'automatització de processos d'atenció al client, ciutadania o empleats.

L'altre guardó de la categoria especial, també premiat amb 5.000 euros, és el de millor startup en fase seed, que ha sigut per a EBHealth3, empresa emergent que ha desenvolupat Wellness Watcher, un dispositiu no invasiu per a ajudar a millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus usuaris, mitjançant el seguiment de diversos biomarcadores de salut, la qual cosa ajuda a previndre i detectar precoçment possibles malalties. El dispositiu es pot instal·lar fàcilment i l'usuari rep alertes i recomanacions mitjançant una aplicació gràcies a models propis de la intel·ligència artificial.

De manera paral·lela, les startups premiades en les diferents categories sectorials, que en esta edició han rebut 3.000 euros, han sigut:

- Millor Startup Programari 2023: Mc Reif
- Millor Startup Health / Wellbeing / Medtech /Sportstech 2023: Mendel Brain
- Millor Startup Industry 4.0 / Logistic / Mobility 2023: Liight
- Millor Startup Cleantech / Energy / Sustainability / Impact 2023: Persiskin
- Millor Startup Gaming / Entertainment / eSports 2023: World Challenge Gaming
- Millor Startup Traveltech / Tourism 2023: Concierge Friend
- Millor Startup Fashion / Textile / Design 2023: Mediterranean Agro Technologies, S.L. (MAGTECH)
- Millor Startup GovTech / Smart city 2023: Impacte
- Millor Startup Foodtech / Agrotech 2023: Organic Boosting
- Millor Startup Fintech / Insurtech / Legaltech 2023: Inversiva
- Millor Startup Triple Impact 2023: Evolving Therapeutics

Pujar