elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments

Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments
  • L'alcaldessa de València ha participat en aquesta solta: “Marca una fita important en el context de la Capital Verda Europea 2024”

MÉS FOTOS
Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments - (foto 2)
Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments - (foto 3)
Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments - (foto 4)
Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments - (foto 5)
Solta de tortugues a la platja del Saler amb seguiment satelital per conèixer els seus moviments - (foto 6)

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha participat este matí en la solta d'una tortuga marina recuperada per l’Oceanogràfic. L'esdeveniment s'ha realitzat a la platja del Saler al costat de la biòloga, exploradora i activista en defensa dels oceans, la doctora Sylvia Earle.

També han sigut presents el regidor de Relacions Institucionals, Juan Carlos Caballero, així com la presidenta de l’Oceanogràfic i la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig; el president de Global Omnium i de la Fundació Aigües de València, Eugenio Calabuig; la directora general de l’Oceanogràfic i directora de la Fundació Oceanogràfic, Leocadia García; el director i coordinador del Comité Científic de la Fundació Oceanogràfic, Daniel García; el responsable de conservació de la Fundació Oceanogràfic, José Luis Crespo, a més de personal tècnic del Ministeri per a la Transició Ecològica i voluntaris de la Fundació Oceanogràfic.

Catalá ha explicat que este esdeveniment especial “marca una fita important en el context de la capital verda europea 2024”. Es tracta de la tortuga 770, que es recupera gràcies a les cures dels tècnics de la Fundació Oceanografic. Després de mesos de cura i tractament, està preparada per a tornar al seu hàbitat i ho farà amb un dispositiu de seguiment satel·litari, que permetrà a la comunitat científica ampliar el coneixement sobre la biologia i les rutes migratòries d'estos animals.

L'alcaldessa ha lloat el treball de la Fundació Oceanogràfic que “des de 2017 ha recuperat més de 700 tortugues. El seu compromís social és aportar nou coneixement, millorar la cura i benestar dels animals i informar i sensibilitzar tota la societat, amb la finalitat de millorar la conservació de les espècies i el seu hàbitat natural”, ha assegurat.

La Fundació Oceanogràfic disposa d'un servei de rescat disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, per a l'atenció de fauna marina encallada i viva en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

L'atenció a les tortugues marines malaltes o ferides constitueix una de les principals línies d'acció directa empresa per la Fundació Oceanogràfic. L'Arca de la Mar és l'hospital on ingressen estos animals per a recuperar-se gràcies a les cures de l'equip veterinari.

La doctora Sylvia Earle va rebre el premi Princesa d'Astúries de la concòrdia en 2018 per la seua tasca com a oceanògrafa, investigadora, gestora i docent. Ha dedicat la seua vida a l'exploració, la investigació dels fons marins i a la conservació dels oceans.

 

Pujar