elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'inicien els tramites a València per a la implantació de la Taxa Amazon

S'inicien els tramites a València per a la implantació de la Taxa Amazon
  • Aquesta taxa afectarà empreses la facturació de les quals siga major a 1 milió d'euros

L'Ajuntament de València ha començat els tramites per a la implantació de la Taxa Amazon. La ciutat es convertiria d'aquesta manera en la segona ciutat d'Espanya que crea un impost per aquesta activitat, després de Barcelona.

Amb aquesta taxa, que afectarà les empreses amb una facturació superior a un milió d'euros anuals, València estima recaptar aproximadament un milió d'euros a l'any. A Barcelona es va implantar el passat 1 de març i, segons la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez ‘‘està funcionant molt bé’’.

Es tracta d'una mesura que la Unió Gremial de la Comunitat Valenciana reclama des de fa temps. Es farà mitjançant un càlcul vinculat a l'ocupació de l'espai públic i la facturació de cada empresa. Entre els principals operadors afectats el més afectat és Amazon, però li segueixen altres multinacionals com DHL o UPS.

Entre els objectius està la cerca d'un canvi d'hàbit en les empreses, que no hauran d'afrontar el pagament si les compres es traslladen a un punt de recollida o evitar que el comerç electrònic competisca avantatjosament amb el comerç tradicional ja que no paguen res per fer la tasca comercial i estacionar-se en la via pública. En paraules de la vicepresidenta ''no cobrar-ho és un greuge comparatiu” amb els comerços locals que paguen les seues taxes i impostos.

La patronal de transport va demanar la seua suspensió, però no es va concedir i actualment l'Ajuntament de València està en tràmits per a implantar aquesta taxa a la ciutat.

Pujar