20 d’octubre de 2020 20/10/20

Els servicis socials realitzen 715 atencions psicològiques en els CMSS

Els servicis socials realitzen 715 atencions psicològiques en els CMSS - (foto 1)
  • La tasca que fan els deu professionals es centra en temes com la prevenció, avaluació i actuació en problemàtiques psicològiques i socials

MÉS FOTOS
Els servicis socials realitzen 715 atencions psicològiques en els CMSS - (foto 2)
Els servicis socials realitzen 715 atencions psicològiques en els CMSS - (foto 3)
Els servicis socials realitzen 715 atencions psicològiques en els CMSS - (foto 4)

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha donat conèixer que els 12 CMSS (Centres Municipals de Servicis Socials) han realitzat fins a un total de 715 atencions psicològiques al llarg de l’any 2018. «Per al nostre govern és fonamental garantir la salut psicològica de les persones que estan passant per situacions personals complicades i per això oferim este servici als CMSS de la ciutat de València», ha explicat Lozano.

Així mateix, la regidora ha detallat que «en el moment actual són 10 els professionals de la psicologia que exerceixen en el marc dels servicis socials municipals, però és important destacar que està prevista la incorporació d'almenys dos psicòlegs més en data molt pròxima, perquè considerem cabdal el tema de l’atenció al benestar psicoemocional».

La tasca que fan estos deu professionals es centra en temes com la prevenció, avaluació i actuació en problemàtiques psicològiques i socials. Actuen a nivell individual, familiar, grupal i comunitari a partir de l'anàlisi de les problemàtiques concretes.

En determinats casos es deriva a servicis especialitzats d'àmbit clínic i psicoterapèutic, i en altres es realitzen els diagnòstics, atenció i tractaments dels casos en els mateixos CMSS. Els psicòlegs elaboren informes familiars o individuals i investiguen les necessitats i problemàtiques socials emergents.

 

Pujar