elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

La Policia rebaixa a nou la xifra de morts en l'incendi de les dos torres de València

La Policia rebaixa a nou la xifra de morts en l'incendi de les dos torres de València

  L'últim recompte de víctimes en el terribe incendi dels edificis de València deixa ja nou morts, segons ha informat la Delegació de Govern.

  Així, rebaixa en una persona el còmput total, després que la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, informara en un primer moment este divendres al migdia d'una desena de fallecisos "que coincidixen amb 10 de les persones que tenim com ilocalizables", explicava.
  Ja a la nit, s'ha comunicat que "la brigada científica de la Policia Nacional ha determinat que el nombre de cossos trobats fins al moment són 9" en les primeres inspeccions oculars pels habitatges arrasats.

  D'altra banda, la titular del jutjat d'instrucció número deu de València ha iniciat diligències prèvies per a investigar les causes i circumstàncies de l'incendi registrat en un bloc de cases del barri de Campanar. S'ha decretat el secret de les actuacions per a protegir les perquisicions policials i la intimitat de les víctimes i els seus familiars.

  Una comissió judicial, integrada per la magistrada, el lletrat de l'administració de Justícia del seu jutjat i quatre equips forenses, s'ha desplaçat al lloc del succés.

  La magistrada va prendre esta decisió després de rebre un avanç del comunicat policial mentres estava de guàrdia d'incidències. Esta mesura s'ha adoptat sense perjuí de les accions que puguen prendre en els pròxims dies els altres òrgans judicials de la ciutat. Es busca esclarir la desaparició de quatre membres d'una mateixa família: pare, mare i dos menors, un nounat i un altre de poca edat.

  Ferits: només dos hospitalitzats

  Segons ha comunicat el 112CV, de les 6 persones que romanien ingressades a primera hora de hui, en estos moments ja han sigut donades d'alta 4.

  Les dos persones ingressades són dos dels bombers que van ser assistits pels servicis sanitaris d'emergències, segons la informació facilitada pel Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

  Només dos dels ferits continuan ingressats als hospitals, és tracta de dos bombers

  Pujar