27 d’octubre de 2020 27/10/20

El sector del taxi en la Comunitat: “El millor mes de l'any es convertirà en el pitjor”

El sector del taxi en la Comunitat: “El millor mes de l'any es convertirà en el pitjor” - (foto 1)
  • Oscil·len pèrdues que podrien arribar a superar 60% respecte als ingressos previstos

Han sigut sens dubte els dos temes centrals de l'actualitat informativa de l'última setmana. La suspensió de les falles i la propagació del coronavirus han revolucionat la ciutat de València i la Comunitat Valenciana a cada minut. Ara, ja amb les mars més en calma és moment de començar a valorar el seu impacte en sectors tan comuns com és el del taxi.

Els taxistes ja han començat a experimentar perdudes després de l'anunci de la suspensió, l'explica el president de la Federació Sindical de taxistes de València, Ferran Del Molino, en el programa Intercafe: “Ja estem patint una baixada d'ingressos d'entre un 30 i un 35 per cent”.

En declaracions recollides per elperiodic.com, Del Molina lamenta que s'haja hagut d'arribar a aquesta situació i retrata una dura realitat per al sector: “El millor mes de l'any es convertirà en el pitjor”. I és que, per a aquest mateix cap de setmana ja estava previst doblegar el personal i ara s'ha hagut d'anul·lar aqueixa sol·licitud perquè és innecessària.

“Podem veure una ciutat buida plena de taxis buits donant tornats. Això pot passar” assegura Del Molina, al mateix temps que avance que ja s'han sol·licitat ajudes econòmiques per a fer front a aquesta crisi.

El coronavirus

Al costat de la suspensió de les falles, el temor a ser contagiat per *coronavirus ha fet que els taxistes també vegen com el nombre de clients baixen. Sobre aquest tema, apunten que tots els cotxes han pres ja mesurades per a higienitzar-se i fer front a aquesta crisi.

A més, recorden que “el taxi es pot convertir en un transport refugie, però si no hi ha ningú pel carrer el consum s'anirà totalment”. “Històricament quan ha passat alguna cosa, el taxi s'ha tirat al carrer a portar a la gent gratis. Vivim mes intensament qualsevol problema de la ciutat” remarquen els taxistes de València.

Pujar