1 d’octubre de 2020 1/10/20

Sanitat incrementa el pressupost per al tractament contra les rates a la ciutat

    L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Sanitat, ha incrementat el pressupost per a la lluita contra les plagues urbanes, la qual cosa permet reforçar l'acció mitjançant la introducció de nous tractaments. La novetat és que les accions es dirigiran principalment i directament als arbres per a actuar amb major eficàcia contra les rates, que s'alimenten dels seus fruits i, al seu torn, desenvolupen la seua vida en les copes.

    Una vegada s'aplica el tractament a esta classe d'animals, el resultat és la seua mort però no de manera immediata, s'ha advertit des de la Regidoria de Sanitat, per la qual cosa l'actuació pot propiciar que s'albiren rates mortes o moribundes en determinats punts. Esta presència serveix com a prova que el tractament està funcionant i, a diferència de les rates d'embornal, que moren en el clavegueram i no generen alarma alguna, estes poden fer-ho en llocs més visibles per a la ciutadania. Per açò, albirar exemplars afectats no significa, en cap cas, que hi haja un augment de rates a la ciutat.

    Des de la Regidoria de Sanitat, Maite Girau apel·la a la col·laboració i anima als ciutadans a donar compte dels albiraments cridant al 010, utilitzant la APP BichosAvis o ben dirigint-se al propi Ajuntament. A més, recorda la necessitat que també els propietaris de solars i habitatges deshabitats mantinguen en condicions sanitàries adequades les seues propietats.

    Pujar