elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un iot roman encallat en una platja de València des del dilluns: quan es remolcarà?

Un iot roman encallat en una platja de València des del dilluns: quan es remolcarà?
  • El ministeri de Transports investiga les causes per les quals el iot ‘Nordic Lily’ va quedar encallat a la platja quan es dirigia al Club Nàutic de València

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, a través de la Capitania Marítima de València, investiga les causes per les quals el iot ‘Nordic Lily’, de bandera de Gran Bretanya, va quedar encallat ahir dilluns al migdia a la platja de Pinedo quan es dirigia al Club Nàutic de València.

En la inspecció duta a terme ahir a la vesprada a l'interior del vaixell per esta Capitania Marítima, dependent la Direcció General de la Marina Mercant, es va detectar una via d'aigua a bord, per la qual cosa les operacions de remolc previstes a primera hora d'este matí, per a quan milloraren les condicions meteorològiques, s'han paralitzat i, de moment, no serà possible reflotar el iot.

En eixe sentit, la Capitania no autoritzarà el remolc fins que no es realitzen les reparacions temporals que permeten dur a terme les operacions de reflotació amb garanties de seguretat.

Este òrgan de Transports obrirà un expedient sancionador si en el marc de la investigació detecta negligències per part del capità del iot. Precisament, este va ser evacuat en la nit d'ahir a l'hospital de La Fe de València per l'helicòpter Helimer 203 Salvament Marítim perquè es trobava malalt. Els altres dos tripulants del iot continuen a bord.

Pujar