elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rocafort i València signen un conveni de col·laboració per a millorar el funcionament del Casal d'Esplai

Rocafort i València signen un conveni de col·laboració per a millorar el funcionament del Casal d'Esplai
  MÉS FOTOS
  Rocafort i València signen un conveni de col·laboració per a millorar el funcionament del Casal d'Esplai - (foto 2)
  Rocafort i València signen un conveni de col·laboració per a millorar el funcionament del Casal d'Esplai - (foto 3)

  Representants municipals i tècnics de Rocafort i València s'han reunit aquest migdia a l'Ajuntament de Rocafort per a negociar un conveni de col·laboració per a atendre a les persones que s'allotgen al Casal d'Esplai, que s'aprovarà pròximament en les respectives juntes de govern local.

  El Casal és un immoble propietat de l'Ajuntament de València situat a Rocafort anteriorment destinat a activitats de joventut. Des de fa aproximadament un any, està sent utilitzat com a lloc d'acolliment en el qual conviuen unes 40 persones amb necessitat de refugi.

  La reunió de treball d'aquest migdia ha comptat amb la participació de tècnics i regidors d'Urbanisme, Serveis Socials, Cultura i Esports de Rocafort, a més de representants del Servei de Cooperació al Desenvolupament i Migració de València, que gestiona l'atenció en l'immoble.

  El conveni contempla desenvolupar accions que faciliten la integración social amb les persones allotjades. En aquest sentit, Rocafort complementarà aquesta intervenció facilitant que facen ús gratuït dels serveis públics municipals, com ara el poliesportiu, la biblioteca, les sales de lectura i els equips informàtics, o l'accés a la programació d'activitats culturals i festives.

  Per la seua banda, l'Ajuntament de València posarà a la disposició de Rocafort les dades bàsiques de les persones allotjades per a facilitar el seu accés als serveis municipals locals. A més a més, entre altres accions, es realitzaran jornades de portes obertes del Casal amb la participació de grups polítics municipals, associacions veïnals i d'altres associacions rellevants en el municipi, així com fomentar la coordinació estreta amb els diferents serveis de Rocafort en tasques d'informació, orientació i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria, i en el desenvolupament d'un protocol de comunicació entre la Policia Local i el Servei de Cooperació al Desenvolupament i Migració de València.

  "Hem parlat en un ambient de col·laboració i cooperació. Tots estem treballant en positiu en les diferents àrees implicades. Volem que aquestes persones amb necessitat provisional de refugi s'integren en la vida quotidiana del poble", ha apuntat el regidor d'Urbanisme, Eduard Comeig.

  La declaració de Rocafort com a ciutat refugi va ser aprovada pel ple municipal en 2015 per a donar resposta a la crisi humanitària actual i preparar la localitat per a acollir i assistir a les persones refugiades, proveir-les dels serveis necessaris i garantir els seus drets. València va fer el mateix eixe any. Per açò, tots dos consistoris estan interessats a mantenir una coordinació i cooperació estreta i continuada. La durada del conveni serà d'un any i tres addicionals.

  Millores en l'espai

  La setmana que ve hi haurà una altra reunió tècnica entre ambdues parts per a revisar conjuntament el projecte d'obres presentat per València per a millorar el Casal, ajustar-lo a la normativa i que els treballs en l'espai puguen començar com més prompte millor. El Consistori de Rocafort considera que la regularització del funcionament del Casal d'Acolliment és necessària i urgent, així com la millora de les instal·lacions per a l'atenció dels usuaris.

  Pujar