24 de setembre de 2020 24/9/20

Ribó promet una APP per a unificar tot el transport en la ciutat de València

Ribó promet una APP per a unificar tot el transport en la ciutat de València - (foto 1)

  Tota l’oferta de transport públic de la ciutat de València es trobarà a disposició dels usuaris i usuàries en una única plataforma mòbil que els permetrà consultar tota la informació d’interés relativa als autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), els metros i tramvies de Metrovalència, el servici municipal Valenbisi i també el servici dels taxis. Així ho ha anunciat l’alcalde de València i candidat de Compromís per a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, qui ha presentat el projecte de la nova aplicació mòbil acompanyat per representants de diverses associacions del sector del taxi i per integrants de la candidatura de Compromís per València per a les eleccions de diumenge.    

  “Amb esta iniciativa incidim en dos aspectes que considerem fonamentals: d’una banda, potenciem l’ús del transport públic fent-lo més accessible amb les noves tecnologies; d’una altra, facilitem informació important a la ciutadania, que disposarà d’esta ferramenta per simplificar la seua presa de decisions a l’hora de dissenyar qualsevol trajecte per la ciutat”, ha explicat Ribó, qui ha defensat que el nou model de mobilitat sostenible implantat a València prioritza en primera instància a les i els vianants i a continuació aposta tant pel transport públic com per les alternatives de transport no contaminants. “Amb este model els resultats comencen a ser visibles: menys contaminació, un aire més net i el reconeixement fins i tot del govern central que fa un parell d’anys dirigia el PP en forma de premis pels avanços aconseguits”, ha destacat l’alcalde, qui també ha ressaltat que, segons Greenpeace, València ja siga la segona ciutat espanyola millor valorada per la seua mobilitat urbana.

  “Amb esta nova ferramenta incidim precisament en la potenciació del transport públic de la nostra ciutat”, ha afirmat Ribó. La nova plataforma, dissenyada i gestionada per l’EMT, permetrà consultar els temps d’arribada dels autobusos, dels metros i tramvies i, i fins i tot, sol·licitar el servici de taxi en qualsevol de les plataformes que operen a València. També hi haurà informació sobre el servici públic de bicicletes de la ciutat.

  Una hora per precontractar VTC

  Ribó ha realitzat l’anunci a les portes de l’estació de Joaquín Sorolla, acompanyat per integrants de la candidatura que encapçala per Compromís per València a l’Alcaldia de la ciutat i al costat de representants de diverses associacions del sector del taxi, amb qui ha reiterat el seu compromís per establir un mínim d’una hora per poder realitzar una precontractació d’un servici de VTC, una reivindicació del sector que Compromís ha defensat des de l’inici. A més, els ha explicat que proveirà els recursos humans i tècnics necessaris per fer complir els requisits d’explotació del servici de VTC establits al decret autonòmic.

  D’altra banda, el candidat de Compromís a la reelecció com a alcalde ha anunciat també el seu compromís per continuar avançant en la regularització de les parades que necessiten a la ciutat -unes parades que als darrers quatre anys ja s’han augmentat en un 35 per cent-, amb la novetat de la instal·lació enguany d’una desena de postes informatius amb les tarifes i dades d’interés en les parades de diversos punts significatius de la ciutat.

  Pujar