30 de maig de 2020 30/5/20

Ribó insisteix: les festes es mantenen mentre les autoritats sanitàries ho permetin

Ribó insisteix: les festes es mantenen mentre les autoritats sanitàries ho permetin - (foto 1)
  • "En aquests moments València no es troba en la situació ni de Vitòria ni de Madrid" afirma l'alcalde

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat hui davant els mitjans de comunicació que la ciutat «complirà escrupolosament les directrius que ens marquen des del Ministeri de Sanitat i des de la Conselleria en qualsevol de les mesures que es considere necessàries respecte al coronavirus». Ribó ha subratllat que «el primer és la seguretat i la salut de les persones», i ha instat a «mantindre una actitud no alarmista i de responsabilitat».

L'alcalde ha atés als periodistes, en el marc del Congrés Design&Public polities, que se celebra des de hui a València. Els informadors s'han interessat per l'última hora respecte a l'afecció a la ciutat del Covid-19, en el context de les Falles 2020, i Ribó ha manifestat que «València farà tot allò que indiquen les autoritats sanitàries que ha de fer, però sense caure en l'alarmisme, ja que això tampoc ajuda a una major seguretat de les persones davant la malaltia». Ribó ha assenyalat la importància de «mantindre una postura seriosa i científica», i ha garantit que, des de l'Ajuntament de València «nosaltres mantindrem esta postura: seguir automàticament i fil per randa totes les mesures que calguen; però no alarmant ni generant cap pànic».

«En el moment en què es produïsca algun canvi, automàticament posarem en marxa totes les accions i possibilitats que es contemple. En estos moments, València, amb les dades que tenim de persones infectades, no es troba en la situació ni de Vitòria ni de Madrid, però estarem pendents de l’evolució diària», ha afegit Ribó. L'alcalde ha subratllat que, «òbviament, els qui han d'assenyalar com actuar són els epidemiòlegs; i nosaltres hem de continuar seriosament i escrupolosament les indicacions, siguen les que siguen, des de mantindre la situació actual fins a prendre qualsevol mesura que se'ns indique».

Tal com ha explicat, la posició del Govern Municipal «és de mantindre el funcionament de les festes mentre les autoritats sanitàries, que són les que tenen els equips tècnics especialitzats, no indiquen el contrari». De fet, l'alcalde manté una comunicació fluida i permanent amb la consellera de Sanitat per a poder actuar amb la rapidesa, l'eficàcia i responsabilitat  necessàries.

Finalment, l'alcalde de València ha demanat de nou a la ciutadania «que assumisca amb tota serietat les mesures personals d’higiene i desinfecció, sobretot les persones majors o amb malalties de risc; i que estes eviten acudir a grans concentracions».

Ribó també ha explicat que, atés que la situació a València és de contenció, no s'han adoptat mesures excepcionals en el funcionament de l'Ajuntament ni en les relacions de la Corporació. «En el moment en què hi haja novetats significatives, automàticament convocaré una reunió de la Junta de Portaveus i a tots els grups municipals; però en estos moments no hi ha cap novetat, i hui, si no s'indica el contrari, seguiran els actes fallers programats».

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar