23 de gener de 2021 23/1/21

Ribó expressa el seu suport al model cooperatiu «que garantix la dignitat en el treball en un temps de precarietat i desregularització»

Ribó expressa el seu suport al model cooperatiu «que garantix la dignitat en el treball en un temps de precarietat i desregularització» - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ribó expressa el seu suport al model cooperatiu «que garantix la dignitat en el treball en un temps de precarietat i desregularització» - (foto 2)

  Joan Ribó, que ha sigut rebut a la seua arribada a l'IVAM pels membres del Consell Rector de la Confederació de Cooperatives Valencianes( CONCOVAL), ha reiterat el suport de l'Ajuntament de València al món del cooperativisme «que garantix més i millor la dignitat en el treball en un temps històric de precarietat i des regularització».

  Ha assenyalat igualment que el model cooperatiu «és capaç de produir amb una intensitat tan forta com qualsevol altre, i a més és un model molt millor per a la gent i, per tant, hem d'apostar pel cooperativisme. Per això cada vegada que tinc l'oportunitat de donar suport a qualsevol model cooperatiu en qualsevol nivell, ho faig»

  Més tard ha assegurat que «és necessari continuar potenciant el món del cooperativisme de tan llarga tradició i arrelament en el nostre territori, donar suport a les iniciatives cooperatives que contribuïxen a l'impuls de la justícia social i el treball decent». Ribó ha recordat que el 10 per cent de la població ocupada a nivell mundial treballa en cooperatives caracteritzades per un control democràtic que prioritza el desenvolupament humà, la justícia social i el treball digne», i ha continuació ha assenyalat que «queda molt de marge per a continuar promovent eixa fórmula».

  Davant els i les representants de les cooperatives valencianes, reunits a l'auditori Carmen Alborch de l'IVAM, l'alcalde de València ha assegurat que «compartim plenament amb el món del cooperativisme la voluntat de potenciar el desenvolupament econòmic, humà i social d'una comunitat molt dinàmica i amb un enorme potencial com a terra on arrelen i florixen noves cooperatives de tota índole». Igualment, Ribó ha expressat la seua felicitació a les tres cooperatives distingides enguany amb motiu del Dia Mundial del Cooperativisme: Grup Sorolla Educació, Cooperativa Rural Sant Vicent Ferrer i Limpiezas Colimsi.

  També ha intervingut en l’acte previ a les conferències i ponències, Emili Villaescusa, president de CONCOVAL, que ha posat l'èmfasi en els valors que diferencien les cooperatives, «centrades en les persones i creades per a promoure un treball decent, una ocupació productiva i sostenible, d'un altre tipus d'empreses. És una manera de fer empresa diferent i, si m'ho permeteu, millor»

  ANALITZAR LES CAUSES I BUSCAR SOLUCIONS

  D'altra banda, després de ser preguntat l'alcalde Joan Ribó en relació al despreniment d'una part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música, ha contestat que «este matí aniran els bombers a fer una revisió. S'estan analitzant les causes d’allò que ha ocorregut i s'elaborarà un informe». L'alcalde ha recordat, a més, que «està en marxa un procés de licitació per arreglar el que calga arreglar, però haurem d'esperar una mica per a tindre un informe».

  «Hem de celebrar que este incident no haja causat cap mena de dany personal, però evidentment primer buscarem les causes i després les solucions», ha afegit l'alcalde de València, Joan Ribó.

  Pujar