elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Revelat l'origen de l'incendi de Campanar: la Policia apunta a un electrodomèstic de la cuina de l'apartament 86

Revelat l'origen de l'incendi de Campanar: la Policia apunta a un electrodomèstic de la cuina de l'apartament 86
  • Esta vesprada, se celebrarà una missa funeral en memòria de les víctimes en la Catedral de València

La Policia Nacional apunta al fet que un electrodomèstic va poder ser l'origen de l'incendi de Campanar que va arrasar dos blocs de cases el passat 22 de febrer, que el seu sinistre es va saldar amb deu persones mortes i quinze ferits.

La Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha avançat el resultat de les investigacions i ha descartat que existisca un indici penal com a origen del foc ja que es tracta d'un accident fortuït. De fet, el jutjat d'Instrucció número 9 de València ha arxivat el procediment després que la Brigada Provincial de Policia Judicial de València del Cos Nacional de Policia comunicara que les primeres investigacions permetien descartar l'origen criminal o delictiu de l'incendi dels edificis situats al carrer Rafael Alberti.

Segons la Policia, el foc es va originar en la cuina d'un habitatge, concretament un electrodomèstic va ser l'origen del mortal incendi que va deixar en xoc a tota la Comunitat Valenciana i a la ciutat de València, que van decretar tres dies de dol oficial.

Esta vesprada, a les 19.30 hores se celebrarà una missa funeral en la Catedral de València en memòria de les víctimes de l'incendi, amb la presència del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i regidors de l'Ajuntament de València.

El pitjor incendi de la història de València

Cal recordar que l'incendi es va originar el 22 de febrer sobre les 17.30 hores a l'apartament 86 d'un delos dos edificis conformats per 138 immobles que van ser devorats per les flames, en tot just una hora.

L'incendi va deixar sense habitatge a 450 persones, deu van morir i otrs 15 van resultar ferides, entre elles sis bombers.

Pujar