elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió entre Sanitat i Joan Ribó: "La situació a València és molt completa"

Reunió entre Sanitat i Joan Ribó: "La situació a València és molt completa"
  • La presència de covid a les aigües residuals de la ciutat segueix creixent imparable

L'alcalde de València Joan Ribó, s'ha reunit aquest migdia amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per analitzar la situació actual que, en matèria de salut, presenta la ciutat de València, i que l'alcalde valora com a "molt complexa".

L'alcalde ha repassat amb la responsable de la sanitat valenciana "com fer front d'una manera clara a la situació de la Comunitat Valenciana i de la ciutat de València". Joan Ribó ha dit que la consellera li ha explicat "tota la sèrie de mesures que es prendran i les que s'han demanat al TSJ en el sentit de tancar d'1 a 6 hores de la matinada les localitats més afectades per la pandèmia".

En aquest sentit, Ribó ha fet una crida a "respectar de forma estricta les normes. Ajuntar-se moltes persones sense prendre mesures és un mecanisme de contagi comprovadíssim. Jo crec que la gent es pot relacionar però mantenint les normes, les màscares i sense fer grans grups".

En relació als botellons i en les festes multitudinàries, Ribó creu que "s'ha de fer una aposta decidida per dir que la covid ens afecta a tots. El fet que el coronavirus no afecte tant a la salut dels joves en els hospitals no vol dir que no genere efectes secundaris ni problemes a aquestes persones, per joves que siguen. La gent s'ha de relacionar amb garanties i no tenir-ho en compte és un atac a la seua pròpia salut".

El coronavirus en les aigües residuals

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, va fer aquest dijous una crida "a la responsabilitat ciutadana" al informar de la concentració del coronavirus en les aigües residuals de la ciutat.

Segons ha explicat el creixement d'aquesta setmana sobre la passada és d'un 33%. Mantenim la tendència a l'alça, evident i ja consolidada de quatre setmanes seguides: "Es alenteix l'increment però estem en un nivells en què aquest increment suposa molts milions d'unitats genòmiques per litre de concentració de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat".

Per cert, la setmana passada es va confirmar la presència del cep delta a aquestes aigües residuals i, segons ha confirmat Ximo Puig, aquesta soca representa ja la meitat dels contagis.

Pujar