elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El regidor de Falles es reuneix amb el sector pirotècnic per planificar les Falles de l’any 2025

El regidor de Falles es reuneix amb el sector pirotècnic per planificar les Falles de l’any 2025
  • Els assistents a la reunió coincideixen en la necessitat de col·laborar amb les Forces de Seguretat de l’Estat per evitar l’entrada il·legal de material pirotècnic

  • El preu de cada mascletà en la plaça de l’Ajuntament arriba en este 2024 als 10.000 euros

 

 

El regidor de Falles, Santiago Ballester, s’ha reunit este matí amb representants del sector pirotècnic per analitzar les festes de l’any 2024 i planificar el pròxim any 2025. En la reunió han estat presents María José Lora, presidenta de Piroval; José Giménez i Nico Magán, president i gerent d’AEPIRO; i Samuel Albiñán, portaveu de l’Associació de Comerciants de Focs Artificials (ACFAE).

En la reunió, els assistents han insistit en la necessitat de col·laborar amb les Forces de Seguretat de l’Estat per tal de controlar l’entrada i l’accés de material pirotècnic no legal i d’origen estranger i evitar el llançament descontrolat durant la Nit del Foc amb el perill que comporta per al públic.

Igualment, el regidor i els assistents han valorat el preu que paga l’Ajuntament en cada mascletà que es llança a la plaça i que ha pujat fins als 10.000 euros. De la mateixa manera, els pirotècnics també han valorat de forma positiva les mascletades nocturnes que s’han llançat durant els caps de setmana i han demanat que es potencie la campanya de descentralització dels focs artificials.

El sector pirotècnic també s’ha compromés en la campanya d’usos responsables de la pirotècnia recreativa i, en este sentit, han destacat especialment la campanya encetada amb les associacions d’autisme i s’han citat per a una pròxima reunió durant els mesos d’octubre i novembre per tal de seguir treballant en este tema.

Per la seua banda, el regidor de Falles, Santiago Ballester, ha afirmat que el sector pirotècnic “ha fet un balanç positiu de les Falles 2024, on hem augmentat el pressupost de cada mascletà fins als 10.000 euros i també algun castell s’ha pujat per damunt del preu que estava previst en les ajudes, a més de l’èxit que han tingut les mascletades nocturnes durant els caps de setmana”. Segons el regidor, “també ha estat un èxit la campanya de descentralització, que ha funcionat molt bé, i que es potenciarà en els pròxims anys tot i que, enguany, ja han participat 63 comissions”. Per a Ballester, “ja estem treballant en l’any que ve, en les campanyes que es faran per a la conscienciació i el bon ús dels horaris de la disparada de la pólvora als carrers de la ciutat i també les hores de respecte per tal que la gent puga descansar i estem treballant també en els controls d’accés per als pirotècnics quan hagen de muntar la mascletà o el castell a la catedral de la pólvora, que és la plaça de l’Ajuntament”.

 

 

 

Pujar