elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La recuperació de la normalitat eleva l'execució pressupostària de la Junta Central Fallera fins al 96,3%

La recuperació de la normalitat eleva l'execució pressupostària de la Junta Central Fallera fins al 96,3%
  • Galiana ha destacat “l'elevadíssim nivell d'execució, fruit del treball ben fet i de la recuperació de la festa després d'una de les pitjors crisis de la història”

El Consell Rector de Junta Central Fallera (JCF) ha aprovat aquest dimecres les xifres amb què l'organisme autònom tanca l'any 2022. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha destacat “l'increment del nivell d'execució pressupostària fins al 96,3%, vinculat a la recuperació de la normalitat i, en molts casos ja, des de les Falles de l'any passat”.

El regidor ha subratllat que “són unes dades molt positives perquè demostren que s'ha fet bé el treball, però sobretot pel que suposa quant a la recuperació de la normalitat en les Falles després d'una de les pitjors crisis de la seua història per la pandèmia de la COVID-19”.

En concret, el pressupost global amb les modificacions realitzades durant tot l'exercici, arribava als 3.583.415,47 euros, el 96,3 per cent del qual s'ha executat. Així, segons Galiana, “aquestes dades se sumen a uns altres que demostren la gran salut i el múscul aconseguit en l'últim any per part de les Falles, com per exemple l'increment notable del cens faller, que ha passat de les 88.000 persones en els pitjors moments de la pandèmia a més de 103.000 aquest mateix mes, així com la resposta massiva de la gent a cadascun dels actes celebrats enguany”.

El PP critica que JCF deixa 134.145€ sense executar del pressupost de 2022

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha explicat que Junta Central Fallera ha deixat d'executar la totalitat del pressupost de 2022 sobrant 134.145€ després de la liquidació d'aquest. Per a Ballester, aquest fet és greu “màximament quan es tractava d'un any postpandèmia en el qual era necessari posar tota la capacitat financera de l'Ajuntament al servei de festa i els sectors que la formen”.

En aquest sentit, Ballester ha destacat que plou sobre mullat, “ja que als 134.145 € de 2022 cal sumar els 389.313 que van sobrar en 2021, és a dir, “523.458€ en dos anys que l'Ajuntament ha deixat d'invertir en les Falles, el mateix que succeeix amb el pressupost d'inversions de l'Ajuntament es repeteix en Junta Central Fallera”.

Pujar