elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UE reconeix el treball de València en les solucions innovadores aplicades al turisme

La UE reconeix el treball de València en les solucions innovadores aplicades al turisme
  • València en 2022 serà la capital del Turisme Intel·ligent, la Capital Mundial del Disseny, i albergarà els Goya i la Gala Michelin

L’alcalde, Joan Ribó, ha celebrat hui la designació de València com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent per a 2022, i ha explicat que “esta elecció ha estat avalada per pro-jectes desenvolupats a la ciutat per fomentar el turisme innovador, sostenible, inclusiu i de disseny”. En mostrar la seua “satisfacció”, Joan Ribó ha indicat que la capital del Túria ha competit amb altres ciutats europees referents en matèria de sostenibilitat com ara Copenhaguen, i ha destacat que València, “cada dia avança més en esta línia, amb projectes com l’estudi de la petjada de carboni pel turisme, per garantir el desenvolupament sostenible en el territori turístic, el que significa apostar per un turisme intel·ligent”. “A més -ha afegit l’alcalde- la ciutat, que també serà Capital del Disseny en 2022 treballa per ser una destinació innovadora, amb una infraestructura tecnològicament avançada, com demana el turisme intel·ligent”.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha ressaltat que esta designació “es tracta d’un reconeixement que valora les polítiques desenvolupades per l'Ajuntament de València des de 2015 per a situar la ciutat com una referència internacional del turisme urbà”. Sandra Gómez ha destacat “la importància d'un guardó que certifica que València està en el camí correcte i que és una ciutat segura, sostenible i molt atractiva tant per al turisme com per als inversors". “És un orgull i un reconeixement del treball que hem realitzat estos anys per a posicionar a València com una destinació urbana enfront d'altres moviments turismofòbies o models de turisme de masses”, ha explicat.

“València ha triat el seu propi model, un model que ara ha sigut premiat per la UE declarant València com la destinació més sostenible i intel·ligent de tota Europa”, ha defensat Gómez, qui ha insistit que el reconeixement és fruit del treball que va començar en 2015 per a revertir el sistema de grans esdeveniments. “El nostre projecte arranca amb un Pla de Turisme en el qual ens marquem l'objectiu de revertir el model de grans fastos”. “Nosaltres ens vam proposar un model que fora molt sostenible al llarg de tot l'any. És a dir, no volíem grans concentracions en mesos estivals sinó que la ciutat es posicionarà com un destí urbà que és tan atractiu de visitar tant al juny com al febrer i estereconeixement demostra que l'hem aconseguit”, ha continuat.

La vicealcaldessa ha apuntat que “la capitalitat atorgada per la UE converteix definitivament el 2022 l'any de València”. I és que, a més de la Capital del Turisme, la ciutat albergarà la Capital Mundial del Disseny, serà la seu dels Premis de la Crítica Literària i culminarà l'Any Berlanga amb la celebració dels Premis Goya. Esdeveniments que donaran continuïtat a la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal de 2022 que se celebrarà també a la Ciutat de les Arts i les Ciències al desembre d'enguany.

Per la seua banda, director de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, també ha valorat l'elecció de València com a Capital del Turisme Intel·ligent en 2022: “És un al·licient per a continuar treballant en este model de turisme intel·ligent que hem posat en marxa des de 2015 a l'Ajuntament de València. És un guardó que se suma als reconeixements que està tenint la ciutat com a millor ciutat per a viure i com a ciutat més saludable del món i tot això és gràcies a l'esforç d'administracions, d'empreses, de col·lectius i de ciutadans que estem fent de València una ciutat cada dia millor”.

El director de Visit València, igualment, ha assenyalat que la Comissió Europea ha decidit atorgar la Capitalitat del Turisme Intel·ligent a València com un reconeixement “a la personalitat, la creativitat i la innovació que suposa la Capital Mundial del Disseny i tota aqueixa aposta permanent per buscar solucions innovadores per a millorar la competitivitat a través de la informació, la intel·ligència i l'optimització de les eines digitals en la gestió, en el màrqueting i en la interpretació dels recursos per a fer-los més accessibles i atractius. Tot això és el que ha tingut en compte la Comissió per a atorgar-nos esta capitalitat. Per tant, és un al·licient per a continuar treballant en este model de turisme intel·ligent que hem posat en marxa i que hui es reconeix”, ha finalitzat Bernabé.

Pujar