elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

Quatre morts, 19 desapareguts i 14 ferits en el pitjor incendi de la història de València

Quatre morts, 19 desapareguts i 14 ferits en el pitjor incendi de la història de València
  • Els experts atribuïxen la propagació ràpida del foc al material combustible de la façana de l'edifici del barri de Campanar

Confirmada la pitjor de les tragèdies. Quatre persones han perdut la vida en l'incendi de l'edifici de l'avinguda Maestro Rodrigo del barri de Campanar a València, segons va informar poc el subdirector d'Emergències de la Generalitat Valenciana, Jorge Suárez.

A més, hi ha 19 persones desaparegudes segons les informacions que va donar Suárez passada la mitjanit.

El subdirector d'Emergències ha confirmat la pitjor de les notícies al costat de l'alcaldessa de València, María José Catalá, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i altres representants polítics valencians que s'han acostat a la zona zero per a conéixer l'avanç de la situació d'un foc que es va originar sobre les 17.30 hores d'ahir i que ha devorat dos blocs d'edificis construïts en 2008.

Cal recordar que entre els ferits, nou són homes, d'entre 25 i 57 anys; quatre són dones d'entre 27 i 81 anys; i un menor de 7 anys que els seus pares han traslladat el 9 d’Octubre.

A excepció de dos dones que han sigut donades d'alta "in situ", la resta han sigut traslladats a diferents centres hospitalaris de la capital com La Fe, l'hospital General i Doctor Peset, segons el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

El foc es va iniciar ahir en el quart pis d'este edifici de nova construcció, que posteriorment s'ha propagat al bloc contigu, i les flames han avançat ràpidament fins a calcinar per complet el bloc, avivades pel vent de ponent que bufa en la zona este dijous. L'avís ha entrat a les 17.35 hores.

L'edifici afectat per l'incendi compta amb dos cossos de 12 i 15 plantes, amb 137 habitatges i tres soterranis. Pel que sembla està fet de revestiment de panell tipus compòsit, d'alumini i materials termoplàstics.

Fins al lloc es van desplaçar 7 unitats del SAMU, dos unitats de suport vital bàsic, dos ambulàncies convencionals, dos equips mèdics d'Atenció Primària, una unitat de suport i coordinació, un vehicle d'atenció a múltiples víctimes i un hospital de campanya, a més de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i recursos psicològics de la Creu roja, el Centre de Coordinació d'Emergència i els cossos i forces de seguretat.

A més d'un ampli dispositiu de bombers de l'Ajuntament de València i el consorci provincial.

Pujar