elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A presó tres joves per raptar a València a l'ex company de col·legi d'un d'ells

A presó tres joves per raptar a València a l'ex company de col·legi d'un d'ells

  La Secció Primera de l'Audiència de València ha imposat sengles penes de tres anys i nou mesos de presó a tres joves que van segrestar a un altre en la pedania del Perellonet, situada en la capital de la província, li van agredir i li van extorquir per a exigir-li el pagament de 50.000 euros.

  La sentència ha sigut declarada ferma, després que la Fiscalia i l'advocat defensor arribaren a un acord de conformitat el dia del judici. Conforme a aquest acord, els acusats es van declarar culpables dels delictes de detenció il·legal, lesions i extorsió en grau de temptativa i van acceptar les condemnes sol·licitades per ells pel Ministeri Públic.

  Els fets van ocórrer el 10 de juny de 2021, quan, en virtut d'un pla preconcebut, un dels encausats es va citar amb la víctima, un antic company de col·legi, en un paratge del Perellonet amb el pretext de retornar-li uns diners que li devia.

  Una vegada en el lloc de la trobada, van aparéixer sobtadament els altres dos acusats, que estaven esperant en els voltants emmascarats i coberts amb caputxes. Mentre el primer acusat simulava fugir, els assaltants van amenaçar al perjudicat amb una serra de poda, li van colpejar i li van emmanillar amb cinta americana.

  A continuació, li van cobrir el cap amb un antifaç de tela, el van introduir en el maleter d'un cotxe i el van traslladar a una casa de camp, on li van amenaçar amb matar-ho tant a ell com als seus familiars, li van colpejar amb un bat de beisbol i li van donar descàrregues elèctriques amb un dispositiu similar a una pistola ‘Taser’ a fi d'exigir-li el lliurament de 50.000 euros.

  Després d'eixe episodi, que va durar al voltant de tres quarts d'hora, el van tornar a deixar en el lloc on l'havien segrestat. A partir de l'endemà, 11, i fins al dia 21 de juny següent, els acusats van cridar a la víctima per telèfon des d'un número ocult en reiterades ocasions per a recordar-li que havia de pagar-los la suma exigida.

  Finalment, el 24 de juny, es van citar amb ell en la localitat de Sueca perquè deixara prop d'un contenidor de fem una motxilla amb 40.000 euros. Una vegada que el perjudicat va deixar la motxilla en el sòl en el lloc convingut, un dels acusats la va recollir, però va ser detingut poc després per agents de la Guàrdia Civil que vigilaven l'escena.

  El jove segrestat ha patit a conseqüència d'estos fets un mal psíquic del qual va tardar 30 dies a curar i que li va provocar ansietat, atacs de pànic i malsons. La sentència li reconeix el dret a una indemnització de 4.500 euros per eixes lesions psicològiques, a més d'altres 280 euros per les lesions físiques patides.

  Els acusats van consignar abans del judici 6.000 euros per al pagament de la indemnització, per la qual cosa el tribunal els ha apreciat la circumstància atenuant de reparació del mal.

  Pujar