elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Premis Margarida Borràs del 2022 són per a Carla Antonelli, la FELGTBI+, Plena inclusió i Carla Gallén

Els Premis Margarida Borràs del 2022 són per a Carla Antonelli, la FELGTBI+, Plena inclusió i Carla Gallén
  • La gala de la XXVI edició dels Premis Margarida Borràs serà el dia 21 de desembre, a les 19:30 hores, en el Complex Esportiu Cultural La Petxina

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, celebra la XXVII edició dels Premis Margarida Borràs, uns guardons que reconeixen la trajectòria pública de persones o entitats compromeses amb la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar i que enguany s’atorgaran a Carla Antonelli, la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans, Bisexuales, Intersexuales y más (FELGTBI+), el programa de Diversitat sexual de Plena inclusió i a títol pòstum a l’activista de Lambda Carla Gallén.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el pròxim 21 de desembre a les 19:30 hores al Complex Esportiu Cultural La Petxina, amb aforament limitat. La gala tindrà, com sempre, un toc reivindicatiu i no faltaran actuacions com la música en directe de Candela Mora o la improvisació teatral de Kancaneo Teatro, entre d’altres.

Premiades

Els Premis Margarida Borràs 2022 es lliuraran el 21 de desembre a les següents persones o entitats:
A Carla Antonelli, ex diputada de l'Assemblea de Madrid i primera dona trans que va ser diputada a l’Estat espanyol, pel compromís al llarg de la seua vida amb els drets de les persones trans que manté amb dignitat.

A la FELGTBI+ (Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans, Bisexuales, Intersexuales y más) en el seu 30 aniversari, per la seua feina aglutinadora de les entitats en tots els territoris, pel seu suport en la lluita pels drets LGTBI+ i per la seua intermediació estatal en el reconeixement legal de drets LGTBI com l’aprovació del matrimoni igualitari o el procés d’aprovació de la llei integral LGTBI+ estatal.

Al Programa Diversitat sexual de Plena inclusió, entitat que agrupa a associacions de famílies de persones amb diversitat funcional que té un conveni amb Lambda, per prestar atenció a la diversitat sexual dins de les interseccionalitats de les persones amb capacitats diverses.

A Carla Gallén, dona, treballadora sexual i persona seropositiva visible per la seua dedicació i compromís com a activista de Lambda que va morir fa uns anys. Amb aquest premi, el col·lectiu LGTBI+ vol reconéixer l’activisme de tantes persones trans anònimes com ella que s’han deixat la pell sense arribar a viure una igualtat real i efectiva.

Nova imatge per als Margarida Borràs

El retrat imaginari de Margarida Borràs triat per Lambda com a imatge representativa dels premis que porten el nom d’aquesta dona del segle XV s’emprarà per primera vegada enguany com a imatge dels premis en la seua XXVII edició.

Aquesta obra ha sigut cedida per Drag is burning, arxiu històric del travestisme, el transformisme i la memòria històrica LGTBIQ+ a través de les arts visuals. Forma part de l’exposició “Alta Tecnología Travestí. Que el trans siga llei!”, una col·lecció de retrats vectorials sobre referents trans des del segle XV fins a l'actualitat.

La presentació de la mostra va tindre lloc a finals d’octubre en Lambda i es va comptar amb la seua creadora, l'artista Rubén Antón. Pot gaudir-se encara d’aquesta exhibició fins al 31 de gener de 2023 en la seu del col·lectiu LGTBI+ de València.

Pujar