elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els ports de València, Sagunt i Gandia continuen tancats pel temporal

Els ports de València, Sagunt i Gandia continuen tancats pel temporal
  • Des de divendres passat, el Centre de Control d'Emergències de l'Autoritat Portuària de València junt amb la policia portuària, personal de servei elèctric i remolcadors, treballa conjuntament amb el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat

  • Per primera vegada, l'APV ha sumat el seu perfil de twitter als seus canals d'informació d'emergències habituals

El Centre de Control d'Emergències de l'Autoritat Portuària de València (APV), junt amb la policia portuària, personal de servei elèctric i remolcadors, treballa en alerta les 24 hores del dia des de divendres passat a les 14 hores en coordinació amb el servei 112 de la Generalitat.

Per primera vegada, l'APV ha sumat als seus canals informatius el seu perfil de twitter, des d'on s'ha anat informant ininterrompudament de les alertes de ràdio que el port ha emès per a navegants, de les ordres de capitania marítima que han informat de l'abandonament de les zones de fondejament, així com de l'estat del mar i les previsions meteorològiques.

Entre les incidències originades aquests dies destaca el trencament d'amarraments -aquesta matinada- del buc ISTRA en l'espigó Turia Sud, que ha hagut de ser rescatat aquest matí pels remolcadors, o l'ordre d'abandonament de la zona de fondejament -com a mesura preventiva- a sis bucs que esperaven per a entrar en el port de València i altres quatre en el port de Sagunt.

En aquests moments són 20 els vaixells que naveguen fora de l'àrea del temporal, en les proximitats dels ports de València, Sagunt i Gandia. Encara que els vents han començat a amainar, encara s'esperen ràfegues de 40 km/hora i es manté tancats els tres ports.

Pujar