elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La portaveu de Podem València aborda amb l'alcalde la problemàtica del port i dels barris

La portaveu de Podem València aborda amb l'alcalde la problemàtica del port i dels barris
  • Chelo Poveda li ha regalat a Joan Ribó el llibre "Historia del pop rock valenciano" com a mostra de suport a la cultura, en crisi per la pandèmia

MÉS FOTOS
La portaveu de Podem València aborda amb l'alcalde la problemàtica del port i dels barris - (foto 2)

La nova portaveu de Podem València, Chelo Poveda, ha sigut rebuda per l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, amb la finalitat d'intercanviar punts de vista sobre la problemàtica de València i per a mostrar la disposició de la formació morada a incidir en l'àmbit municipal mitjançant una crítica constructiva amb especial èmfasi en els barris. Han sigut precisament els barris, l'ampliació del port i la crisi que viu el món de la cultura a causa de la pandèmia els assumptes tractats en la reunió.

Segons Chelo Poveda, portaveu de Podem València, ha sigut “una reunió molt cordial” en la qual Poveda li ha regalat a l'alcalde el llibre "Historia del pop rock valenciano" com a mostra del suport de la formació morada al món de l'espectacle i de la cultura. En aquest sentit, Poveda matisa que “volem simbolitzar el missatge que València és una terra amb grans artistes, amb gent amb enginy, amb un col·lectiu cultural i de l'espectacle que, actualment, travessa una greu situació de desprotecció i crisi econòmica que ja dura molt temps per culpa de la pandèmia.

I aquest suport de Podem València ho fem extensiu, de forma molt especial, als nostres artistes fallers”. A més, segons el parer de Poveda, “la renda, la formació, el gènere i el districte postal són factors determinants que generen desigualtats de la cultura i, per tant, les polítiques culturals han d'ocupar un paper rellevant en les estratègies de transformació ciutadana i arribar als nostres barris”.

Al fil d'aquestes consideracions, Poveda i Ribó han abordat la situació dels barris de la ciutat, coincidint tots dos en la necessitat de millora de les infraestructures de molts d'ells, detenint-se especialment en la situació de barris com a Sant Marcel·lí i la Malva-rosa, mentre que l'alcalde ha indicat que ja estan treballant en la connexió de Malilla amb Jesús.

Finalment, Chelo Poveda ha transmés a l'alcalde l'oposició de Podem Valéncia a l'ampliació del port en considerar que “no és necessària”. La Portaveu de la formació morada considera que “la ciutat no ha d'estar al servei del port, la volem amable, amb moderació del trànsit rodat. Volem preservar els espais comuns de les platges del Sud, la zona del Saler i l'Albufera” com es manifesta en un estudi realitzat dins la formació que també Poveda ha portat a la reunió. En aquest sentit, Joan Ribó ha manifestat que l'ampliació del Port es farà conforme a la Declaració d'Impacte Ambiental.

Fonts del partit apunten que “aquesta ha sigut, tal vegada, la discrepància més notòria en una reunió cordial en la qual s'han donat múltiples coincidències respecte a la visió dels problemes de la ciutat i les possibles solucions a aquests i en la qual l'alcalde ha assegurat que es posa també a la disposició del que puga necessitar Podem València”. 

 

Pujar