elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els policies locals es formen en matèria de violència de gènere amb el conveni entre Diputació i el Ivaspe

Els policies locals es formen en matèria de violència de gènere amb el conveni entre Diputació i el Ivaspe
  • Jorge Rodríguez destaca la iniciativa de la Corporació que presideix amb l’objectiu de “respondre amb tots els mitjans possibles als casos de violència masclista i acabar amb aquesta xacra social”

MÉS FOTOS
Els policies locals es formen en matèria de violència de gènere amb el conveni entre Diputació i el Ivaspe  - (foto 2)
Els policies locals es formen en matèria de violència de gènere amb el conveni entre Diputació i el Ivaspe  - (foto 3)

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el director general d'Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració entre les dos institucions per a la formació de la Policia Local dels municipis valencians en matèria de violència de gènere.

Rodríguez ha destacat l'aposta de la Corporació provincial per "anar més enllà de les paraules i abordar el problema de la violència de gènere amb la formació de la Policia Local de les comarques valencianes". El president de la Diputació ha assegurat que la societat actual "va a exigir una major proximitat i eficàcia als policies per a resoldre problemes de violència de gènere i han d'estar preparats per a açò".

Per la seua banda, el director general d'Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, ha subratllat la importància de "transferir els coneixements als policies locals perquè sàpien respondre a les situacions que es troben en el carrer, de la mateixa manera que es forma a altres tècnics en matèries, per exemple, com a cultura o benestar".

Jorge Rodríguez ha destacat "aquesta nova col·laboració entre la Diputació i la Generalitat, dins de la línia d'accions conjuntes que ens permeten arribar a més persones i resoldre problemes reals que romanen en aquesta societat i contra els quals no podem desviar la mirada, cas de la violència de gènere". José María Ángel ha agraït "aquesta iniciativa tan interessant de la Diputació en la qual des del IVASPE podem ajudar-los, doncs acumulem una experiència de molts anys treballant amb la formació en matèria de violència de gènere".

El pla de formació específica, que es va presentar a la fi d'any a Xàtiva, es ve impartint des de finals de gener, quan va tenir lloc la jornada inaugural a Ontinyent, i a més de les capitals de la Costera i la Vall d'Albaida té programades sessions a Alzira, Gandia, Sagunt, Llíria, Requena i València, amb l'objectiu de "preparar a la policia per a respondre amb tots els mitjans possibles i acabar amb aquesta xacra social", segons ha explicat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

El contingut dels cursos és de caràcter interdisciplinari i toca tres àrees bàsiques: social, policial i jurídica. Amb una durada de 20 hores, les classes són impartides per docents de gran vàlua tècnica i professional de cadascun dels sectors. L'objectiu, segons l'organització, és que les dones se senten més segures i confien en una policia local més empàtica i pròxima, capaç de tractar el problema de la violència de gènere.

A més d'aquest conveni de la Diputació amb el Ivaspe, subscrit per l'Àrea d'Administració General que dirigeix el diputat Pepe Ruíz, la Diputació de València ha desenvolupat diverses iniciatives a través de l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Esport, amb Isabel García al capdavant, com les ajudes directes als ajuntaments per a implantar els seus propis plans d'Igualtat i el suport a les associacions de dones per a desenvolupar diverses activitats.

Pujar