elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Platja fluvial o la continuació del 'Gulliver': així serà el Parc de Desembocadura a València

Platja fluvial o la continuació del 'Gulliver': així serà el Parc de Desembocadura a València
  • Ja es coneix el projecte guanyador que s'encarregarà de la realització d'aquest nou espai que suposarà la finalització del jardí del Túria

L'alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la vicealcaldessa i la regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, ha donat a conéixer el projecte guanyador que s'encarregarà de crear el nou parc de Desembocadura, la qual cosa suposarà la finalització del jardí del Túria amb la seua arribada a Natzaret i els barris marítims de la ciutat.

La proposta anomenada (Con)fluir ha sigut la guanyadora per unanimitat, després de comptar amb els vots a favor de tots els components del jurat. Aquesta iniciativa incorpora paisatges de ribera al llarg de tot el llit, que s'articulen a continuació amb el paisatge mediterrani, on se situen prades d'esplai o espais programables. En la zona de Natzaret es genera una zona deprimida en contacte amb la làmina d'aigua de la pròpia eixida a la mar, a manera de platja fluvial inundable. Proposa a més en aquesta zona una barrera natural de protecció amb la zona portuària.


Entre algunes de les actuacions destaca una continuïtat del Parc Gulliver, ja que comptarà amb una gran zona de jocs que s'ambientarà en el naufragi del vaixell Antílop.

Ribó ha destacat que aquesta és una de les “obres històriques de la ciutat, que repararà un deute històric amb el barri de Natzaret i el Grau”. Aquesta infraestructura té dos grans objectius, “renaturalitzar i reparar” ha assenyalat l'alcalde.

El primer edil ha avançat que la primera fase de la construcció tindrà un pressupost de 16 milions d'euros. D'ells, el Port de València aportarà 13,5 milions “que ja estan consignats en els seus pressupostos”.


Per part seua, Sandra Gómez ha subratllat que aquesta actuació suposa “posar a Natzaret al mig”, part de la “aposta decidida de la recuperació i reparació de la infraestructura verda del va riure”.

La vicealcaldessa també ha indicat que l'empresa guanyadora del projecte disposarà de huit mesos per a la seua redacció completa, per la qual cosa s'espera que en un any estiga aprovat.

Un parc de 245.000 metres quadrats

L'àmbit d'actuació del futur parc comprén 245.000 metres quadrats, des del pont de l’Assut de l’Or fins a Natzaret, i suposarà una inversió d'al voltant de 35 milions d'euros. L'equip seleccionat s'encarregarà també de la redacció del projecte i direcció facultativa de les obres de la primera fase: les 9,3 hectàrees que arriben al port, amb un pressupost de 16,7 milions d'euros, dels quals l'Autoritat Portuària aportarà una part.


Pujar