elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Plantes aromàtiques, publicacions de la Universitat, història natural i ciberseguretat són les propostes d’Alumni UV en novembre

Plantes aromàtiques, publicacions de la Universitat, història natural i ciberseguretat són les propostes d’Alumni UV en novembre
    MÉS FOTOS
    Plantes aromàtiques, publicacions de la Universitat, història natural i ciberseguretat són les propostes d’Alumni UV en novembre - (foto 2)

    Alumni UV, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, ha organitzat un paquet de quatre activitats per al mes de novembre, adreçades no només als seus membres, sinó a tota la societat. Es tracta d’un taller de plantes aromàtiques, una visita guiada a l’exposició ‘100 anys fent llibres’, un seminari online sobre ciberseguretat i una visita al Museu d’Història Natural UV guiada per la seua directora, Anna Garcia Forner.

    L’activitat d’aquest mes ja va arrancar amb la reunió del Club de Lectura en castellà QUIJOTE el passat dia 2. En canvi, del 16 al 30 de novembre, la programació del col·lectiu s’intensifica oferint fins a quatre propostes culturals en diferents campus i entorns universitaris.

    Dimarts, dia 16, Alumni UV recupera el cicle en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València. En aquesta ocasió, proposa un taller sobre plantes aromàtiques al qual li seguirà una visita guiada al Jardí. La sessió indagarà sobre la cosmètica que utilitza com a matèria primera les plantes; i les persones participants aprendran a preparar infusions, ungüents, decoccions, cremes, tintures, sabons i xampús, a més d’estudiar les propietats de les plantes medicinals i d’altres elements naturals com ara la cera d’abelles o la mel.

    Ús responsable d’internet

    Dimecres 17, en col·laboració amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE), organitza el seminari en línia ‘Ús segur i responsable d’internet. Ciberseguretat per a famílies’, d’inscripció gratuïta.

    Es tracta d’una sessió perquè els usuaris amb menors a càrrec prenguen consciència de la importància de la privacitat en les xarxes socials i en internet. “Les famílies són la millor ferramenta per a acompanyar els menors en l’aprenentatge de l’ús segur i responsable d’internet. Per aquest motiu hem de ser conscients dels perills que hi existeixen i hem de saber com tractar amb els menors les diferents problemàtiques que puguen sorgir i les seues solucions”, apunten des del col·lectiu de la Universitat de València.

    Visita a l’exposició ‘100 anys fent llibres’

    D’altra banda, Alumni UV torna a organitzar visites guiades, en col·laboració amb el Voluntariat Cultural UV, a les exposicions de La Nau, una vegada recuperada la presencialitat en aquests esdeveniments culturals. La primera serà el dia 23 de novembre i la inscripció, de caràcter gratuït, també estarà oberta a tot el públic.

    L’exposició ‘100 anys fent llibres’ ret homenatge a l’activitat editorial de Publicacions de la Universitat de València (PUV), que celebra el seu centenari en el curs 2020-2021. Visitar-la és com fer un “viatge que combina tradició i modernitat, i ens il·lustra sobre aspectes històrics i actuals de l’activitat editorial a la Universitat, amb la mirada dirigida cap al futur”, assenyalen en Alumni UV.

    El Museu d’Història Natural de la Universitat de València

    Una visita guiada al Museu d’Història Natural de la Universitat de València culminarà l’activitat d’Alumni UV en novembre el dia 30. A càrrec de la seua directora, l’Alumni Anna Garcia Forner, aquesta proposta s’emmarca en el programa Alumni Comparteix, una iniciativa gratuïta que naix dels propis membres del col·lectiu en un desig per compartir, amb la resta d’aquells que hi formen part i amb la societat valenciana, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits i que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica.

    El Museu de la Universitat de València d’Història Natural -MuseuHN- és una instal·lació recent, ubicada al Campus de Burjassot-Paterna, que es va originar amb la idea de reunir en un únic espai els elements més rellevants de les seues 32 col·leccions científiques amb centenars de milers d’exemplars, i oferir aquest ingent patrimoni cultural i científic a la societat valenciana.

    El Museu compta amb col·leccions de Paleontologia, Zoologia, Geologia i Botànica, així com també una important col·lecció d’instruments científics. A més de la seua tasca com a Centre d’Innovació i Transferència del Coneixement (I+D+i), desenvolupa un paper fonamental en la difusió dels seus fons treballant per l’educació a tots els nivells formatius, oferint tallers, visites guiades i recursos didàctics, entre d’altres eines.

    Pujar