elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La plaça de la Reina: paradigma de la recuperació de l'espai per als vianants a València

La plaça de la Reina: paradigma de la recuperació de l'espai per als vianants a València
  • Ribó defensa que "València està caminant d'una ciutat pensada per als cotxes a una ciutat per a les persones”

MÉS FOTOS
La plaça de la Reina: paradigma de la recuperació de l'espai per als vianants a València - (foto 2)
La plaça de la Reina: paradigma de la recuperació de l'espai per als vianants a València - (foto 3)

La Plaça de la Reina ja és una realitat, i té tants defensors com crítics. Des dels quals defensen la recuperació de l'espai públic fins als quals troben a faltar l'anterior.

Aquest matí l'alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el regidor de Mobilitat Sostenible i Transport Públic, Giuseppe Grezzi, ha visitat aquest renovat espai, del qual ha destacat que “hem recuperat més d'una hectàrea dels cotxes, és fonamental vora la foto de l'abans i el després per a veure la diferència”.

Ribó ha insistit que “ara tenim 12.000 metres quadrats per al gaudi de la gent”. A més, quant als arbres ha afegit que “hem duplicat els arbres que ja hi havia, però qualsevol persona que sàpia una mica de botànica sap que no es poden plantar els arbres ja adults”

L'alcalde ha remarcat que aquesta és “una plaça per a la gent”, afegint que “m'agrada molt veure la foto del final on es veu la Catedral”.

Per a Ribó aquesta obra ha tingut com a objectiu principal “recuperar terreny per a les persones, crec que aquesta plaça al costat de la de l'ajuntament seran indicadors que València està caminant d'una ciutat pensada per als cotxes a una ciutat pensada per a les persones”.

Per part seua, Grezzi ha assenyalat que “en el terme d'un any els arbres completaran el seu desenvolupament”. L'edil ha subratllat que “hem passat de 55 arbres a una plaça on es reparteix l'entorn perquè es puguen fer activitats, com a mercats o ara el 15 d'agost que es farà un festival de folklore i jota”.

Quant als actes vandàlics que han denunciat alguns veïns en els últims dies, com a joves practicant skate o fent botelló, Ribó ha apuntat que “el vandalisme ens preocupa no sols en aquesta plaça sinó en totes, però per desgràcia el vandalisme existeix i la policia el persegueix però sabem que aquestes coses passen”.

Un tema sobre el qual també ha parlat aquest mateix matí la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, qui li ha demanat a Ribó més presència policial en la plaça de la Reina per a evitar el vandalisme “perquè es compleixen dues setmanes de l'obertura de l'esplanada de la Reina i no paren de sorgir problemes”

L'alcalde ha fet referència a la portaveu del Grup Popular per a parlar sobre les crítiques que ha rebut aquesta obra, unes crítiques a les quals els resta importància perquè “no li pot agradar tot a totes les persones”.

De fet durant la seua visita, algun veí li ha traslladat la seua disconformitat amb el nou aspecte de la plaça, dient-li que “ens ha desbaratat la millor plaça que teníem”.

D'altra banda, quant a les restes arqueològiques que es van tapar durant les obres, Ribó ha traslladat que "això és una cosa que caldrà veure amb Patrimoni, prendrem totes les mesures que ens va recomanar la Conselleria de Cultura i els estudiarem en el seu moment, la qual cosa si podem dir és que estan en el mateix grau d'integritat que estaven abans, s'han identificat i s'han protegit per si en algun moment s'estableix la seua recuperació, però en aquest moment no hi ha cap procés".

Pujar