29 de novembre de 2020 29/11/20

El XXV Dia de la Pilota Valenciana es presenta en la FDM de València

El XXV Dia de la Pilota Valenciana es presenta en la FDM de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El XXV Dia de la Pilota Valenciana es presenta en la FDM de València - (foto 2)

  El XXV Dia de la Pilota Valenciana es presentarà demà pel matí a partir de les 10:00 hores en la sala de premsa de la Petxina, on s’encontra la seu de la Fundació Esportiva Municipal de València.

  Aquest pròxim diumenge dia 11 de setembre, el Dia de la Pilota Valenciana acomplirà el seu vint-i-cinquè aniversari, amb un gran programa d’activitats en el qual seran partícips tots els membres que conformen la Comunitat de la Pilota Valenciana. Com ve sent habitual en els últims anys, els actes principals de la jornada tindran lloc en la Plaça de l’Ajuntament de València, encara que aquestos es completaran amb l’entrega de premis dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana en l’interior de l’Ajuntament de València (Sala de Cristal) i amb diferents partides de Pilota Valenciana en els carrers Roger de Lloria i Arzobispo Mayoral. Com a prèvia de la gran partida a Llargues entre la selecció valenciana i el combinat del joc a ratlles, es realitzaran partides d’exhibició femenines, de les escoles de pilota, de les falles i de raspall en cadira de rodes.

  En definitiva, un gran esdeveniment lúdic-esportiu, el més important del nostre esport autòcton de la ciutat de València per la gran participació i dimensió social, ja que tots els estaments del nostre esport autòcton es reuneixen entorn d’esta gran dia festiu i reivindicatiu de la pilota valenciana. Es comptarà amb l´ajuda de tots els organismes oficials, Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Diputació de València, El Corte Inglés, Edicom, La Caixa, Dispe-Atalaya, Coca-cola, FESA i Val Net.

  La jornada del diumenge començarà a partir de les 9:30 hores amb les partides d’exhibició, moment en el qual iniciaran la seua activitat els tallers per als més menuts, les animacions, les activitats lúdiques i els unflables. També es repartiran obsequis per part d’El Corte Inglés, La Caixa i Edicom, entitats patrocinadores de competicions oficials de pilota valenciana i que estan molt sensibilitzades amb la base del nostre esport autòcton.

  La presentació del XXV Dia de la Pilota Valenciana serà presidida per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, que estarà acompanyada pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, pel Director General de l’Esport, Josep Miquel Moya, pel seleccionar absolut, Pasqual Sanchis “Pigat II”, així com pels jugadors professionals Puchol II i Soro III.

  Pujar