19 de setembre de 2020 19/9/20

417 persones inicien hui les classes en el projecte municipal d’inserció laboral

417 persones inicien hui les classes en el projecte municipal d’inserció laboral - (foto 1)

  La regidora d'Inserció Social i Laboral, Isabel Lozano, ha donat la benvinguda hui a les persones en situació d'exclusió social i amb greus dificultats d'accés al mercat laboral que comencen els projectes de formació impulsats per la seua regidoria. En total el projecte compta amb 12 tallers d'habilitats i competències bàsiques que es desenvoluparan en este últim quadrimestre de l'any 2017.

  "Amb estos tallers es milloren les habilitats personals dels participants en les activitats de la vida quotidiana, a més, s'empodera i s'avança en l'autonomia i independència, tant personal com de la unitat familiar de les persones ateses. Les competències bàsiques són claus en l'itinerari d'inserció social i laboral en un primer termini, per a avançar posteriorment cap a objectius relatius a la major integració social i comunitària i d'inserció en el mercat de treball", ha dit Lozano.

  Mitjançant la realització dels tallers es pretén atendre un total aproximat de 417 persones, que són proposades pel personal tècnic dels centres municipals de servicis socials, tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d'exclusió social, que estiguen desocupades i que es valora com a necessària i oportuna la formació prevista al taller.

  BEQUES PER A L'ALUMNAT

  Com a mesura d'estímul, l'assistència efectiva al taller serà becada a cada participant amb 8 euros diaris quan la sessió siga de tres hores i amb 10 euros diaris quan siga de 4 hores. Esta quantitat l'abonarà directament l'empresa o persona adjudicatària a l'alumnat, amb una periodicitat quinzenal o mensual.

  D'altra banda, se li facilita a l'alumnat el transport gratuït (EMT o FGV). El pressupost per a este pla s'ha incrementat en un 27 % per als cursos (dels 115.827,34 euros destinats en l'any 2016, als 146.597,14 euros d'enguany) i en un 74% per a les beques dels alumnes (dels 31.520,00 euros destinats en l'any 2016, als 54.648,50 euros d'enguany).

  Els cursos són: cuina't, coresponsabilitat a la llar, cus-te, cuida't, empodera't, revisió i manteniment bàsic del vehicle, fes-te amb València, informatitza't, manicura i decoració d'ungles, millora la teua economia estalviant, reciclatge, reparacions i transformació de la llar i tècniques bàsiques de neteja.

  Cada projecte es desenvolupa en tres edicions, de forma que s'ofereixen un total de 36 tallers. Cada edició tindrà una durada mínima de 30 hores lectives i màxima de 60, distribuïdes entre 12 i 15 sessions. Els horaris tenen en compte la necessitat de conciliar la formació amb la cura de fills i filles o altres persones dependents.

  Pujar