elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Parets que "parlen" de la violència de gènere

Parets que "parlen" de la violència de gènere
  • La Ciutat de la Justícia de València acull una exposició que compte, en format àudio, històries reals amb la veu de les víctimes de la violència de gènere

La Ciutat de la Justícia de València acull del dimarts 19 al 29 de novembre l'exposició ‘Parets que parlen’, una mostra que pretén donar veu a víctimes de violència de gènere per a conscienciar a la societat de trencar el silenci i protegir a les víctimes de la xacra masclista.

L'exposició consta de quatre parets que compten, en format àudio, històries reals amb la veu de les víctimes de la violència de gènere. Les parets es converteixen en una superfície que vibra i emet so, com si fóra la membrana d'un altaveu, permetent escoltar els relats en acostar l'orella a elles.

Són parets reals de llars on vivien famílies hui truncades pel brutal assassinat d'una mare, una germana, una filla, a les mans de la seua parella, moltes vegades davant dels seus fills o filles. Víctimes que hui no estan però que cobren veu en aquests murs. Cadascuna de les històries es poden conéixer i escoltar en la web.

L'exposició està promoguda per la Fundació Dones i el Fons de Beques Soledad Cazorla, amb la col·laboració de l'agència TBWA i la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que cedeix un espai a l'interior de la Ciutat de la Justícia de València per a a allotjar aquesta iniciativa.

La mostra itinerant arriba ara a València però anteriorment s'ha exhibit en l'estació de Madrid Porta d'Atocha i a l'interior de l'estació Delícies de Saragossa. Pròximament està previst que ho faça en altres grans ciutats com Barcelona o Sevilla.

Fundació Dones i Fons de Beques Fiscal Soledad Cazorla Atapeït

Fundació Dones és una organització feminista, dedicada a la intervenció social per a la igualtat i la prevenció i erradicació de la violència de gènere des de l'any 1994, que té com a missió contribuir al canvi social i polític necessari per a aconseguir que la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva en tots els àmbits de la vida.

Així mateix, la Fundació pretén aconseguir millorar la situació social, la qualitat de vida i els drets plens de les dones. Des de 2016, la Fundació Dones, és també responsable de la gestió del Fons de Beques Fiscal Soledad Cazorla Prieto.

Es tracta d'un fons d'ajudes per al desenvolupament personal, suport educatiu i reparació del mal ocasionat a xiquetes i xiquets que han perdut a la seua mare a causa de la violència de gènere. El Fons es va constituir amb una primera donació de la família de la qual fora Fiscal contra la Violència sobre la Dona Soledad Cazorla.

Pujar