elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 79,3% de les parelles valencianes són propietàries d'un habitatge, un 8,9% més que els solters

El 79,3% de les parelles valencianes són propietàries d'un habitatge, un 8,9% més que els solters
  • Les persones que viuen soles solen optar pel règim de lloguer, com és el cas del 20,1% d'elles, mentres que les parelles, només en el 13,6% dels casos

Actualment ser propietari d'un habitatge és una cosa a la qual molt pocs poden accedir, encara que això s'agilitza quan es compartixen les despeses, com és el cas de moltes parelles. És per això, que les persones que viuen en parella tendixen a ser propietaris, mentres que les persones solteres solen viure en règim de lloguer. En el cas de les parelles de la Comunitat Valenciana, el 79,3% de les parelles que viuen junts, ho fan en un habitatge en propietat, enfront dels solters, que en este cas és del 70,4%.

En este sentit, les persones que viuen soles solen optar pel règim de lloguer, com és el cas del 20,1% d'elles, mentres que les parelles, només en el 13,6% dels casos. Hi ha, a més, un 9,5% de llars unipersonals i un 7,1% de parelles convivents que no paguen res pel seu habitatge en un règim ‘de cessió gratuïta’.

Però viure en parella també conduïx a disposar de més espai: les parelles convivents valencianes gaudixen de mitjana de 17,3 metres quadrats més que els solters/as i llars unipersonals. Així, les parelles viuen de mitjana en pisos de 108,7 metres quadrats, mentres que les persones solteres ho fan en pisos de 91,4 metres quadrats.

A més, les parelles habiten en habitatges amb, de mitjana, 4,9 estades, mentres que les persones solteres ho fan en habitatges amb 4,5 estades a la Comunitat Valenciana (excloent banys).

 D'altra banda, el 36,5% dels solters valencians no pot calfar el seu habitatge degudament durant l'hivern. En este sentit, els solters tenen més problemes per a mantindre el seu habitatge a una temperatura adequada durant els mesos freds, una cosa inassolible per al 36,5% d'ells. Les parelles convivents ho tenen un poc més fàcil: el 30,8% d'elles no poden calfar degudament el seu habitatge durant l'hivern.

Una altra dada interessant és que les persones solteres utilitzen de forma més freqüent els sistemes de calefacció ‘no fixa’ que les parelles. Este tipus de calefacció inclou, per exemple, escalfadors portàtils o radiadors elèctrics que es poden moure d'una habitació a una altra. El 36,1% dels solters els utilitza, mentres que les parelles convivents els utilitzen en el 24,6% dels casos. Les llars habitades per persones solteres que no compten amb calefacció són també més, percentualment, que aquells habitats per parelles.

Quant al sistema de calefacció utilitzat, les xifres són molt desiguals segons el territori analitzat. No obstant això, en general s'aprecia una major preferència pels sistemes elèctrics en el cas dels solters, probablement perquè la grandària dels seus habitatges sol ser inferior. De la mateixa manera, les parelles convivents mostren una certa preferència pels sistemes de gas.

Els habitatges habitats per parelles estan més ben equipades que aquelles en les quals viuen persones solteres. Per exemple, el 85,8% de les parelles convivents valencianes té ordinador a casa, mentres que en el cas dels solters esta xifra és del 75,1%. Això també es comprova en el cas de l'automòbil, present en el 93,8% de les llars en parella i el 76,4% de les llars habitades per persones solteres a la Comunitat Valenciana.

L'anàlisi ha descobert també que els habitatges habitats per parelles tenen menys problemes de llum natural, sorolls, goteres, contaminació o delinqüència. Davant això, Alexandra Olariu ha deduït que «les parelles són molt més exigents a l'hora de triar un lloc per a viure i són notablement menys tolerants que els solters, els qui al seu torn tenen més paciència i per això tenen registres majors en esta mena de problemes».

Estes xifres són fruit d'una anàlisi independent realitzada per SugarDaters amb microdades de l'última Enquesta de Condicions de Vida de l'INE.

La directora de màrqueting de SugarDaters, Alexandra Olariu, ha explicat que «iniciar una vida en parella i adquirir un habitatge han sigut dos fites en la vida d'una persona que tradicionalment han coincidit en el temps. No obstant això, a pesar que moltes parelles preferixen hui compartir un lloguer durant un temps i retardar la compra de l'habitatge, les dades mostren que la gran majoria de les parelles acaba decidint-se per l'adquisició».

Alexandra Olariu ha afegit que «la nostra anàlisi confirma que, excepte excepcions, tant les persones solteres com les aparellades preferixen viure en pisos, encara que les cases independents o adossades solen ser lògicament més habitades per parelles a causa de la seua major grandària».

Pujar