elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Operació antidroga a València: milers de detinguts i diversos punts de venda desarticulats aquest 2023

Operació antidroga a València: milers de detinguts i diversos punts de venda desarticulats aquest 2023
  • Els agents han alçat més de 14.000 actes per tinença de substàncies estupefaents i 1.700 d'armes blanques

Agents de la Policia Nacional han desarticulat 45 punts de venda de droga i detingut a més de 2.000 persones a la ciutat de València durant l'any 2023. En el transcurs de múltiples dispositius de prevenció de la delinqüència, els agents van identificar a 7.730 persones i van alçar un total de 14.000 actes de tinença per tinença de drogues i 1.700 d'armes blanques.

La Policia Nacional ha desplegat durant aquest any a la ciutat de València múltiples operatius en barris amb punts negres, com la Malva-rosa i Orriols, així com en zones d'oci de Ciutat Jardí, destinats a la prevenció d'activitats delictives i a la reducció de la inseguretat ciutadana.

Últims dispositius en el barri de Orriols

L'últim desplegament va tindre lloc en el barri de Orriols dijous passat 23 de novembre. Aquest operatiu va comptar amb la participació de diferents unitats, com ara la Unitat de Prevenció i Reacció –UPR-, el Grup de Resposta Immediata a la Criminalitat –GRIC-, Guies Canins, el Grup Operatiu de Resposta –GOR- d'Exposició i la BPEF. Com a resultat dels controls establits, 85 persones van ser identificades i 12 persones proposades per a sanció per la Llei 4/2015, sent 11 actes per tinença de drogues. A més, els agents van detindre a 11 persones.

D'altra banda, el passat dos de novembre, es va disposar un altre operatiu de prevenció de la delinqüència en el mateix barri a fi de mantindre la seguretat ciutadana i la prevenció de la venda i consum de drogues en via pública. Com a resultat dels controls sobre vehicles i persones, els agents van detindre a set persones per reclamacions judicials, trencament d'ordre d'allunyament, violència de gènere i infracció a la llei d'estrangeria. Així mateix, van alçar 40 actes de tinença de droga i 14 d'armes blanques, identificant a desenes de persones. L'operatiu va comptar amb la intervenció de 150 agents.

Així mateix, aquests operatius també s'han dut a terme amb la deguda coordinació amb la Policia Local de València a la qual la Policia Nacional ha recolzat en totes aquelles competències que són pròpies del cos local, com és el cas del botelló, així com la prevenció d'actes incívics i ocupació d'espais públics.

Igualment, s'han desplegat dispositius especials amb motiu d'esdeveniments i festivitats celebrades a València, com les Falles, la nit de Sant Joan o més recentment Halloween, comptant amb un reforç d'agents uniformats i de paisà així com de patrulles a peu i en vehicles retolats i camuflats, amb la finalitat de garantir la seguretat ciutadana i la prevenció de pertorbacions de l'ordre públic.

Pujar