elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nous enfocaments interdisciplinaris per a l'estudi de les simbiosis dels líquens

    L'Institut Cavanilles i el Departament de Botànica i Geologia de la Universitat de València organitzen una trobada sobre els nous enfocaments interdisciplinaris en l'estudi de les simbiosis de líquens, des de la genòmica fins a la fisiologia. L'encontre, dirigit a especialistes i estudiants de màster i doctorat, es celebrarà els propers dies 3 i 4 de desembre al Campus de Burjassot-Paterna i comptarà amb la participació d'experts de renom internacional.

    El líquens són sistemes simbiòtics complexos on coexisteixen llinatges de microalgues amb un sol fong, que mostren diferents patrons de tolerància a l'estrès abiòtic. A més, certes comunitats de bacteris no fotosintètics i alguns llevats comencen a ser considerats com una part integral dels tals de líquens.
    En l'actualitat, els enfocaments genòmics interdisciplinaris estan generant resultats prometedors per a tractar la complexitat dels líquens i la diversitat de microalgues simbionts. Així doncs, des de les noves perspectives, els tals de líquens es consideren microecosistemes complexos que susciten nous interrogants al voltant de molts dels mecanismes bioquímics i cel·lulars de les microalgues involucrades en l'equilibri funcional de les simbiosis mutualistes dels líquens.

    Per tal de debatre al voltant del coneixement de les complexes interaccions que sostenen les simbiosis dels líquens, mitjançant la caracterització d'aspectes crucials sobre la biologia i de les relacions filogenètiques entre els simbionts, l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE) i el Departament de Botànica i Geologia de la Universitat de València han organitzat una trobada dirigida tant a especialistes com a estudiants de màster i doctorat.

    Les jornades, que comptaran amb la participació de destacats experts en aquest camp, posaran de relleu els darrers resultats de les recerques internacionals i abordaran els nous enfocaments interdisciplinaris propiciats pel desenvolupament de la genòmica. A més, hi ha previst un taller pràctic dedicat a conèixer algunes de les més novedoses eines estadístiques que s'empren en les anàlisis biogeogràfiques i filogenètiques de qualsevol tipus d'organisme.

    Les sessions tindran lloc a la Facultat de Matemàtiques, la Facultat de Ciències Biològiques i l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. L'entrada és lliure sota inscripció en liquenologiauv@gmail.com.

    Pujar