elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ruta del Sant Grial, un camí per a conéixer la Comunitat

Valencia - Reportaje Ruta del Santo Grial
Valencia - Reportaje Ruta del Santo Grial
    MÉS FOTOS
    La ruta del Sant Grial, un camí per a conéixer la Comunitat - (foto 2)
    La ruta del Sant Grial, un camí per a conéixer la Comunitat - (foto 3)
    La ruta del Sant Grial, un camí per a conéixer la Comunitat - (foto 4)
    La ruta del Sant Grial, un camí per a conéixer la Comunitat - (foto 5)

    Memòries, misteri, rutes mil·lenàries, castells, cavallers, croades, secret dels Templarios... la llegenda del Sant Calze és molt més que una història i arriba fins els nostres dies a través del Camí del Sant Grial. Es tracta de més de 500 quilòmetres de recorregut des d'Osca fins a València, passant per Saragossa i Terol, en un conjunt de rutes que oferixen una forma única de conéixer molt prop estes localitats.

    Un viatge ple d'intrigues, avatars i lluites que acaba en la capital del Túria. Perquè, sabies que a València es conserva el que es pensa que és el Sant Calze de l'últim sopar? És la relíquia més important de la cristiandat i la tenim en la Catedral de València. Un punt d'atracció per a milers de turistes cada any i que vos invitem a conéixer a través del següent recorregut.

    La Ruta del Grial és una proposta transnacional, basada en el Projecte Europeu Cultural i Patrimonial Holy Grail Route, que a Espanya comença en la comunitat d'Aragó, en el Monaserio Sant Joan de la Peña i discorre per comarques de Castelló i València fins a finalitzar en la Catedral de València. És a València on vos proposem esta parada en el camí per a descobrir tots els secrets que amaga esta ciutat tan mil·lenària i misteriosa com la pròpia Ruta del Grial.

    Una ruta per la València més mística

    A través de la Ruta del Grial coneixerem els edificis religiosos més destacats del centre històric i per a començar ens n'anirem als Jardins del Real. Va ser ací, en els Vivers, on es diu que va arribar per primera vegada el Grial a València gràcies a Alfons el Magnànim. Des d'ací ens n'anirem molt prop, al Museu de Belles Arts Sant Pius V, visitarem els quadros inspirats en el Sant Calze i creuarem el riu.

    A l'altre costat de l'antic llit del Túria trobem el Palau Del Temple, l'Església de Sant Joan de l'Hospital i el carrer Cavallers. És en este punt on fem una parada en el camí, en l'Església de Sant Nicolau, considerada la Capilla Sixtina de València.

    Caminem un poc més per a arribar al final de la nostra ruta: la Catedral de València. Ací és on es conserva el Sant Grial, en la mateixa Capilla que porta el seu nom i on està custodiat. A més, trobem també en la catedral el Museu recentment restaurat.

    Turisme religiós

    Es tracta de camí per descobrir promogut per l'Agència Valenciana de Turisme i El Govern d'Aragó, junt amb la Catedral de València, la Federació d'Agències de Viatge de la Comunitat Valenciana, la Universitat de València i l'Associació Camí del Grial, i l'Empresa Privada. L'objectiu, la posada en valor del territori i recursos turístics associats als municipis pels quals discorre la ruta. Una forma diferent de conéixer-los i endinsar-se en la seua història profunda.

    A més coincidix esta circumstància amb la declaració de l'Any Jubilar 2016 amb seu a València. Cal recordar que només set ciutats en tot el món són considerades ciutats jubilares: Jerusalem, Roma, Santiago de Compostel·la, el monestir de Sant Toribi de Liébana, Caravaca de la Cruz, Ordisca i València, esta última aprovada en 2014 pel papa Francesc en honor al Sant Calze.

    Pujar