29 de setembre de 2020 29/9/20

El Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre ‘El paisaje como categoría analítica’

El Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre ‘El paisaje como categoría analítica’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre ‘El paisaje como categoría analítica’ - (foto 2)

  La biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia continua el cicle «En veu alta a la biblioteca» amb la presentació del llibre El paisaje como categoría analítica: cultura y naturaleza en el Parque Natural de las Hoces del Cabriel, d'Àngela Calero, guanyadora del V Premi d’Investigació Joan Francesc Mira.

  La presentació tindrà lloc demà, dimarts 27 de setembre, a les 19 h en la sala de lectura de la biblioteca del Museu. Pablo Vidal, professor de la Universitat Catòlica de València i autor del pròleg del llibre, serà l'encarregat de presentar l'autora.

  Aquest llibre és el resultat d'una investigació etnogràfica que vol comprendre la manera en què es relacionen i s’influencien mútuament els factors implicats en el paisatge del Parc Natural de les Gorges del Cabriol. El paisaje como categoría analítica es proposa delimitar i establir les relacions entre la comunitat i el lloc en què aquesta es desenvolupa, conéixer com el grup interacciona i ha interaccionat al llarg de la història amb el medi on se situa, com ha fet ús dels seus recursos i com perceben els habitants del parc natural el paisatge que els envolta. A més, la investigació qüestiona la modificació del paisatge amb la implantació d'una figura jurídica de protecció i com han encaixat els seus habitants que el seu espai d'existència siga ara un espai protegit.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar