elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Milers de persones es manifesten per la consolidació del personal interí, ara a València

Milers de persones es manifesten per la consolidació del personal interí, ara a València
  • Les organitzacions convocants no descarten la convocatòria de vaga pròximament si no s’atenen les peticions del col·lectiu

Aquest matí ha tingut lloc una manifestació multitudinària pels carrers de València per a demanar la consolidació del personal interí i temporal, davant la tramitació del projecte de llei sobre la temporalitat en la funció pública. També a Barcelona s’ha celebrat una manifestació de les mateixes característiques. Fa just una setmana, el passat 25 de setembre, els carrers de Madrid també s’omplien de milers de persones de tot l’estat pel mateix motiu.

A la manifestació hi ha assistit personal interí i temporal de totes les administracions i de tot el País Valencià: professorat, personal sanitari, de l’administració autonòmica i local, de les universitats, bombers forestals, etc.

Intersindical Valenciana és una de les organitzadores de la manifestació, juntament amb la Coordinadora de Personal Temporal i Interí i altres sindicats alternatius.

Recordem que el passat 8 de juliol el Congrés dels Diputats va votar un reial decret llei, acordat entre l’exministre d’administracions públiques, Miquel Iceta, i CCOO, UGT i CSIF, sobre la temporalitat, que només va ser aprovat per un sol vot, a canvi que es tramitara com un projecte de llei per poder incorporar esmenes.

Totes les organitzacions convocants van rebutjar el Reial Decret Llei (anomenat Decret Iceta) perquè castigava les persones interines a l’acomiadament i una indemnització pírrica si no aprovaven una oposició, quan l’administració, culpable de la situació d’abús de temporalitat reconeguda pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, n’eixia indemne.

El projecte de llei està actualment en tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats. Ahir es van fer públiques les esmenes que han presentat els partits. En molts casos, les esmenes no responen a les necessitats del personal interí i no s’ajusten a la Directiva Europea 1999/70 que pretén, precisament, impedir l’abús de temporalitat. La solució que proposa Intersindical Valenciana és l’aplicació de l’article 61.6 de l’EBEP, és a dir, la realització de procesos selectius de consolidació d’aquest personal basat en un concurs de mèrits. Una solució legal perquè ja està contemplada en la pròpia llei que el Decret Iceta modifica. Celebrem que alguns partits polítics del Congrés estiguen defensant també l’aplicació d’aquest article de l’EBEP en la tramitació del projecte de llei però en canvi, altres, continuen condemnat el personal interí i temporal al frau de llei amb les esmenes proposades.

Les mobilitzacions continuaran si durant la negociació de les esmenes no s’aposta clarament per una solució definitiva a la problemàtica de l’abús de la temporalitat, que en cap cas ha de passar per castigar al treballador o treballadora, sinó consolidar-lo.

És per això que les organitzacions convocants no descarten la convocatòria de vaga pròximament si no s’atenen les peticions del col·lectiu.

Pujar