11 d’abril de 2021 11/4/21

La SC El Micalet clou el 125 aniversari de L’orfeó Valencià El Micalet amb la I Trobada de Cors Ciutat de València

La SC El Micalet clou el 125 aniversari de L’orfeó Valencià El Micalet amb la I Trobada de Cors Ciutat de València - (foto 1)

  La Societat Coral El Micalet posa el punt final al 125 aniversari de l’Orfeó Valencià El Micalet amb la celebració, este cap de setmana, de la I Trobada de Cors Ciutat de València, que tindrà lloc al Centre de Cultura la Beneficència.

  Segons el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardiñas, “som una entitat hereva de l’Orfeó Valencià el Micalet, fundat el 1893. I després de fer un seguit d’activitats durant el 2018, volem cloure l’any d’aniversari amb un concert coral en que participe, com a element central, la nostra Coral Giner que és una secció de la Societat Coral el Micalet, continuadora del primitiu Orfeó”.

  “També vé convidat un cor de la Federació de Cors de Clavé, federació a la qual, l’Orfeó Valencià el Micalet va pertànyer des del primer moment. I evidentment volem que participen cors de la Ciutat de València perquè aquesta trobada ha d’esser una trobada de la ciutat, amb l’objectiu que tinga una periodicitat anual. Perquè València mereix una trobada coral que recupere i mostre de nou la importància que sempre ha tingut la música coral per a la nostra ciutat”, ha explicat el president de la Societat Coral.

  Així, les activitats de la I Trobada de Cors Ciutat de València comencen esta vesprada a la seu de la SC El Micalet amb la presentació del llibre ‘Els inicis del cant coral al País Valencià. L’Orfeó Valencià El Micalet (1893-1905)’, a càrrec de Josep Guia, doctor en matemàtiques i filología i directiu de la SC Micalet. 

  I demà dissabte, 15 de juny, serà el dia gran de la I Trobada de Cors Ciutat de València. De 17:30h a 19h es procedirà a la col·locació d’una corona de llorer i tindrà lloc una cantada enfront la lauda del mestre Clavé, al carrer dedicat a ell. I de 19h a 20:15h es celebraran els concerts individuals al Saló Alfons el Magnànim del Centre de Cultura la Beneficència. I per a finalitzar, de 20:15h a 20:30h, es celebrarà el cant en comú al Centre de Cultura la Beneficència.

   

  Pujar