elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La metgessa valenciana Susana Simó guanya el Premi Urgenciòloga de l'Any

La metgessa valenciana Susana Simó guanya el Premi Urgenciòloga de l'Any
  • Un reconeixement a trenta anys en què s'ha bolcat en els pacients, també durant la pandèmia. En aquests moments està de baixa per les seqüeles que li va deixar la cóvid

La metgessa valenciana Susana Simó està enhorabona: ha guanyat el Premi Urgenciòloga de l'Any que ha convocat la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències. Aquest premi és especialment important ja que és la primera vegada des que es va crear fa pocs anys el grup de MUEjeres que convoquen el premi a la millor Emergencióloga a Espanya.

''Estic molt feliç, sobretot perquè em van proposar i van avalar els meus companys i em va triar el jurat de dones entre totes les candidatures. Van ser els socis de totes les comunitats autonòmes els que van votar”. Declara la guanyadora amb una gran felicitat davant aquest especial reconeixement a la seua carrera. Susana Simó és valenciana però està establerta a Barcelona i treballa al SEM de l'Hospital Sant Joan de Deu, i a la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa.

I és que aquest premi és també el reconeixement a tota una trajectòria de més de 30 anys en què Susana s'ha dedicat en cos i ànima als pacients i als alumnes ja que també és docent. Actualment Susana Simó està de baixa per les seqüeles que li ha deixat la cóvid però això no li impedeix col·laborar en múltiples projectes de divulgació, difusió i conferencials.

Susana Simó ha volgut llançar una reflexió sobre la situació de la dona al sistema sanitari: “Des de sempre m'ha preocupat molt la bretxa de gènere en contra de les dones, que ja està demostrada en diferents patologies urgents. Aquesta diferència ve donada perquè fem diferents presentacions clíniques, sí, però també pel desconeixement propi que, aquest, no està subjecte a cap bretxa i que afecta tant professionals sanitaris que se senten homes com dones”.

La guanyadora, a banda de rebre un xec econòmic, té l'oportunitat de desenvolupar un projecte sobre salut, urgències i dones durant un any finançat per un laboratori. Susana ha volgut incloure en aquest projecte les dues finalistes, Marta Nonide i María José Mas, a qui els va donar les gràcies i els va felicitar quan van contactar amb ella per atorgar-li el premi. A més, ha recalcat que “aquest premi no seria per a mi sola, sinó per a tots els meus companys, ja que és un treball en equip”.

Pujar