elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos mesos sense pluges a València: fa quasi 100 anys que no es registrava un mes d'abril sense ploure

Dos mesos sense pluges a València: fa quasi 100 anys que no es registrava un mes d'abril sense ploure
  • El refrany de "a l'abril, aigües mil" no s'ha complit en aquest 2023

Per tots és conegut el refrany de "a l'abril, aigües mil", que fa d'aquest mes un dels més plujosos d'any. En teoria, perquè en la pràctica aquest passat mes no s'ha registrat pluja en multitud de llocs de la Comunitat Valenciana, entre ells, la capital del Túria.

València ja porta dos mesos sense comptabilitzar una gota d'aigua, des del passat 5 de març, les precipitacions passen de llarg de la ciutat, i suma un mes sencer sense registrar ruixats.

En més de segle i mig de registres, només hi ha hagut tres mesos d'abril amb pluja nul·la o inapreciable a València: 1899, 1927 i 2023. Per tant, fa quasi 100 anys, des de 1927, no es registrava un mes d'abril sense pluja apreciable a la ciutat de València, tal com recull l'Agència Estatal de Meteorologia.

L'AEMET indica que hi ha zones de les comarques de l'Alt Palància i la Plana Baixa, Camp de Morvedre, Horta Nord, Camp de Túria, Foia de Bunyol, Ribera Alta, la Costanera, Vall d'Albaida, i l’Alt Vinalopó, on no es registra pluja apreciable des del passat 8 de febrer.
I avança que en els pròxims dies no s'esperen precipitacions generalitzades en la Comunitat Valenciana, encara que el diumenge es poden produir probables ruixats i tempestes ocasionals a l'interior de la meitat nord en les hores centrals, sense descartar que s'estenguen a altres punts.

Pujar