elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència

El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència
  • Situat en l’explanada front les torres de Serrans, la afluència de públic preparat amb carros i bosses de gran capacitat ha provocat cues tot al llarg del matí des del seu inici a les 10 hores

  • Tots els participants han esgotat el gènere que portaven. S’han venut més de 4000 kg de taronges i mandarines, a més de suc i altre productes de temporada com creïlles, carabasses i carxofes

MÉS FOTOS
El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència - (foto 2)
El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència - (foto 3)
El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència - (foto 4)
El Mercat Extraordinari de la Taronja supera totes les expectatives d’assistència - (foto 5)

El mercat ha estat organitzat pel col·lectiu Per l’Horta en col·laboració amb l’Ajuntament de València. La convocatòria d’aquest mercat de venda directa busca conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos per als productes agraris, la iniciativa compta amb el suport de sindicats de llauradors, entitats agraristes i ecologistes i associacions de consumidors. Ha estat el segon d’aquests mercats, després d’un Mercat Extraordinari de la Ceba i la Creïlla, realitzat al juny també amb una gran assistència de públic.

Des de Per l’Horta es valora que el mercat ha estat un èxit rotund. En primer lloc per la resposta ciutadana: centenars de persones han acudit al reclam de consumir productes de proximitat, a preus justos i adquirit directament dels productors. Molts han insistit en l'interès de que mercats de venda directa com aquest es realitzen periòdicament.

L’objectiu d’aquest mercat, volem recordar, era visibilitzar el problema i difondre la situació d’abús que pateixen els llauradors amb el problema dels preus. I la repercussió en xarxes socials, grups de whatssap i mitjans de comunicació ha estat molt elevada, el que explica la gran afluència de públic.

Finalment, tots els llauradors participants han venut tot el producte que portaven, amb el que es pot concloure que els consumidors de la ciutat estan disposats a desplaçar-se dins de la ciutat per tal de comprar als llauradors pagant preus justos.

Valorem per tant la urgència de que l’ajuntament de València llance els quatre mercats de venda directa que té projectats a Benimaclet, Castellar, Malilla i junt al mercat de Colom. D’altra banda reclamem la necessitat de que la Conselleria d’Agricultura implante ja la «marca de producte de l’horta de València» recollida a la llei de l’horta. Una marca que ha de servir per a que el consumidor identifique amb claredat els productes de l’horta i siga conscient de que, al comprar-los, està ajudant a protegir l’horta.

Com a part de la campanya «Preus Justos» es preveuen futurs mercats en dates encara per determinar, atenent especialment a situacions crítiques per al sector agrari.

 

Pujar