elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
LA CRÍTICA GASTRONÓMICA DE JOSÉ LUIS LÓPEZ @CALIDADESALTAS

Meat Market, el temple de la xulleta a València: tastem el seu plat estrela

Meat Market, el temple de la mitjana a València: tastem el seu plat estrella
Meat Market, el temple de la mitjana a València: tastem el seu plat estrella
  • El restaurant, a prop de Cánovas, és el paradís per als amants de la bona carn

Amants de la carn, benvinguts a Meat Market! I és que pocs (per no dir-ne cap) restaurants giren tant al voltant de la carn com ho fa aquest. És difícil trobar plats a la seua carta que no tinguen alguna part de la vaca o el bou en la seua preparació, però tranquils, n'hi ha algun. Situat al barri de l'Eixample (Gran Via), carrer Burriana 38 de València, Meat Market és un local que ja porta anys entre nosaltres, encara que curiosament no és un local que es conega quasi, però per això estem aci, per parlar-vos i de la seva proposta de valor: la bona carn.

Comencem pels entrants: tenim una oferta no molt extensa de plats que van des de les croquetes de l'àvia (sorpresa, de vaca vella), passant per una amanida de verat i ous de salmó, fins a un formatge d'ovella o Foie d'ànec. Encara que, si és la primera vegada que aneu, vos recomane la selecció de verduretes de temporada (11,50€/persona), que sol tenir carxofa a la brasa, albergínia i una torra de samfaina i bacallà, entre altres coses.


La nostra elecció va ser la següent: Comencem amb la cecina de vaca: 6 talls finits de cecina amb una mica d'oli i pa per acompanyar. Seguim amb el steak tartare de 150gr. Antigament es preparava davant dels comensals, donant no només el plaer visual de veure l'espectacle, sinó que permetia ajustar el sabor mitjançant petits tasts. Això permet regular el picant, les salses, etc… al gust del client. És una cosa que vam estar comentant amb ells i que per descomptat ens encantaria que tornara, sent un element diferenciador i per descomptat molt necessari en un lloc com Meat Market. Acabem els entrants amb les croquetes de l'àvia que, efectivament, tenen la mida de què prepararia la teua àvia. Suaus, cremoses i abundants.Passem al protagonista, al motiu pel qual un ve aci: al txuletó. Abans d'escollir, Juli Cèsar, el maître que va anar a càrrec d'amenitzar la nostra vetllada vi amb un carretó amb vitrines on té exposades les diferents peces que oferiran aquella nit, explicant-nos les particularitats, maduracions i orígens de cadascuna. En aquest cas, la peça escollida va ser una vaca maura gallega de 68 dies. Normalment solen treballar maduracions un poc superiors, però en aquesta ocasió aquesta peça era la de més maduració. La preparació és al forn Josper, que com alguns ja sabeu, es tracta d'un forn tancat de brases amb un petit tret que dóna un toc més fumat a la cocció.


La presentació en plat ara és tipus basc, amb petits talls finits dextrem a extrem de la costella. Personalment la preferisc en talls més grossos, com feien antany en aquesta mateixa casa però, per a gustos, colors.

Es tracta d'una carn molt equilibrada, maduració suau i tendresa espectacular que ix acompanyada d'una petita ensaladeta i una patata a la brasa per persona. Per ser de 68 dies, no tenia notes quasi intenses, ni sabors molt forts derivats del procés de maduració. Aquest procés és precisament el que a poc a poc, mitjançant la deshidratació de la carn, li va donant aquesta tendresa que comentem. Una autèntica delícia per als carnívors! I, quan ja pensàvem que havíem acabat, ens sorprenen des de cuina amb uns ous fregits al greix de la costella. Per morir-se, literalment.

I bé, ja sense gaire gana, acabem amb les postres, per a les quals sempre hi ha buit. Triem el pastís de l'àvia i el tatí de poma. Tenia molt bon record de les seues postres i, efectivament, així va ser: el pastís de l'àvia molt fi i gens embafador. La tatín, acompanyada d'un gelat de vainilla, també és recomanable. Aquesta vegada no demanem la cheesecake, però vos animem a tastar-la, ja que Meat Market va ser un dels pioners en la seua elaboració, abans de posar-se tan de moda.En definitiva, un lloc que bé mereix una visita per a tots aquests amants de la carn que busquen prendre una costella diferent del que se sol trobar per ací. El preu va ser de 60€ per comensal. Un preu elevat però acceptable per a aquelles ocasions especials que bé s'ho mereixen.

Bones festes!

Preu: €€€
Nota: 8/10

Pujar