elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón i Feijoó, junts a València per primera vegada des del 28M: "Ací és on ha començat el canvi d'Espanya"

Mazón i Feijoó, junts a València per primera vegada des del 28M: "Ací és on ha començat el canvi d'Espanya"
  • Acte de celebració en què la gran absència ha estat la de la futura alcaldessa de València, Mª José Catalá, que va donar a llum el seu fill Francesc fa uns dies

MÉS FOTOS
Mazón i Feijoó, junts a València per primera vegada des del 28M: "Ací és on ha començat el canvi d'Espanya" - (foto 2)
Mazón i Feijoó, junts a València per primera vegada des del 28M: "Ací és on ha començat el canvi d'Espanya" - (foto 3)

El Partit Popular segueix, deu dies després del 28M, amb la ressaca electoral que els ha donat la victòria a la Comunitat Valenciana, a les tres capitals de província i en altres municipis en què 900.000 valencians han decidit que Carlos Mazón siga el seu president.

Avui ha tornat a València el líder nacional dels populars, Alberto Núñez Feijoó, en la primera visita a la Comunitat després de les eleccions i en la manera precampanya per a les generals del 23J ja activat.

Un acte en què han estat presents els principals vencedors de la nit electoral però amb una gran i inesperada absència doncs estava anunciada la seua presència: la futura alcaldessa de València, Mª José Catalá, que acaba de donar a llum el seu fill Francesc i al que per cert han conegut Mazón i Feijoó minuts abans de l'acte. Es tractava de la reunió de la Junta Directiva Autonòmica que ha estat tota una mostra de força dels populars i una celebració del triomf.

De fet, l'acte ha començat amb una sorpresa per a Feijoó: una recopilació dels millors moments de la campanya del Partit Popular a la Comunitat Valenciana amb Feijoó i sonant de fons 'Have you ever seen the rain', el tema de Creedence Clearwater que -precisament- parla de la pluja en dies assolellats com a metàfora del que passa moltes vegades a la vida, on el bo i el dolent ballen junts.

Carlos Mazón li ha dedicat a Feijoó la Comunitat Valenciana que “ha tornat a ofendre noves glòries a Espanya i iniciar la nova etapa del canvi polític”. En el seu discurs ha posat en valor el triomf dels populars a la major part dels territoris valencians i ha indicat que “aquesta és la terra on ha començat el canvi a Espanya”.

L'acte té lloc hores abans que el PP iniciï la ronda de contactes per dissenyar el futur parlament valencià i hi ha fet referència el candidat a presidir la Generalitat, que ha agraït a Flores (Vox) i Baldoví (Compromís) la seua voluntat de parlar, no tant la de Puig que ha delegat la reunió en altres membres del seu partit: “Màxim respecte als votants del PP i de la resta de formacions, governarem per a tots, els que ens han votat i els que no”.

Mazón per cert ha insistit que el seu partit executarà “fins a l'última coma dels compromisos del programa de govern”, i ha posat en valor la figura de Feijoó com a president del Govern ja que donarà a la Comunitat “el protagonisme que mereix ” en matèria de finançament, infraestructures com el Corredor Mediterrani, l'aigua o les inversions: “Ningú defensarà la nostra terra més que nosaltres”.

Feijoó, durant el seu discurs, s'ha compromès a governar per a tots i a aconseguir majories “que donen estabilitat” –evitant la referència als pactes amb Vox– i ha criticat Pedro Sánchez i la seua reacció als resultats electorals: “Espanya ha parlat però el 'sanchisme' no ha entès el que Espanya ha dit”.

En aquesta mateixa línia, el líder dels populars ha lamentat que al sanxisme i als seus socis “només li importen les butaques perquè cada vegada estan més lluny de tenir-ne”. "Han perdut les eleccions per la seua desconnexió amb la realitat", conclou Feijoó.

Feijoó s'ha compromès a derogar lleis, reduir els alts càrrecs i “passar pàgina dels darrers cinc anys de política i culminar el canvi que hem iniciat”. En aquest sentit, ha assegurat que el seu partit es dedicarà a Epsaña: “Farem un govern previsible, de persones que no tinguen més interessos que encertar i que no es dega a ningú més que als seus votants. I ara sí que aquesta comunitat no fallarà i si no falla la Comunitat Valenciana, no fallarem en el govern de la nació”, ha conclòs.

Pujar