elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés

En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés
  • Disparatario actualitza els clàssics Espantacriatures valencians en La Maria no té por i Ziz Zag Danza presenta a València El jardín secreto

MÉS FOTOS
En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés - (foto 2)
En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés - (foto 3)
En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés - (foto 4)
En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés - (foto 5)
En març, l’escenari de la Sala L’Horta s’ompli d’imaginació amb una història per a riure de la por i dansa per a bebés - (foto 6)

El pròxim mes de març, la Sala L’Horta arranca la seua programació amb La Maria no té por. (https://youtu.be/5gXcmJz6AYc).L’espai gestionat per L’Horta Teatre ofereix l’1 de març una funció oberta al públic familiar d’esta adaptació per al teatre del llibre escrit per Francesc Gisbert i Dani Miquel que signa la companyia valenciana Disparatario.

Conta la història de Maria, una xiqueta que, mentre passa uns dies a casa de la seua iaia, descobreix una porta que connecta amb el món dels Espantacriatures, personatges típics de la tradició oral valenciana adreçada als més menuts.

El Butoni, Tio Canya, L’Home del Sac, El Banyeta, La Bubota o La Quantamaula, entre d’altres, s’actualitzen en esta proposta per a espectadors a partir de 3 anys, que s’acosta al món de la por des de l’humor i l’aventura.

Lorena Comin, Fede Comin, Conxi Rivero i Anahí Solva pugen a l’escenari, combinant la interpretació com a actors amb la manipulació de titelles de xicotet i gran format, per a recrear la fantasia infantil, on tot pot ocórrer.

Amb una imaginativa escenografia, es barregen cançons i balls en una divertida posada en escena que lidera una xiqueta, l’heroïna d’esta història. Una protagonista que, com assenyala el títol de l’espectacle, no té por. I que és capaç de contagiar la seua valentia al públic i als propis Espantacriatures, convertint-los en amics.

EN MARÇ, DANSA PER A BEBÉS A LA SALA L’HORTA

La Sala L’Horta és l’únic teatre valencià amb una línia de programació regular per a la primera infància, que s’enriqueix amb noves propostes cada mes. En març, la dansa serà el llenguatge emprat per a transmetre emocions, sensacions i històries als espectadors més menuts.

El jardín secreto (https://www.youtube.com/watch?v=1j52DXNvJPM&feature=youtu.be) s’adreça a públic entre 1 i 4 anys. Està signada pels asturians Zig Zag Danza i compta amb la coproducció del Centre Cultural Internacional Oscar Niemeyer.  

La llum, l’espai sonor i l’escènic comparteixen protagonisme amb l’expressió corporal en esta proposta de dansa i teatre visual que el pròxim 8 de març arriba a València, després d’haver passat per festivals de Gijón, Sevilla, Cadis o Vitòria, entre d’altres.

Es tracta d’una delicada recreació d’un univers on tot està en continua transformació. Igual que els xicotets espectadors de la peça, que creixen cada dia, quasi a cada segon, El jardín secreto planteja un cicle infinit on la vida es desplega i va variant constantment.

Estrella Garcia i Miguel Quiroga han creat, coreografiat i interpreten esta proposta amb música original de Miguel Pérez i Emmanuelle Bernard, guardonada als ‘Premios Oh! de las Artes Escénicas’.

Amb els seus acompanyants, els nadons pugen a l’escenari el teatre situat a la pedania de Castellar-Oliveral, a deu minuts del centre de València.

Sobre les taules, poden sentir i descobrir una sèrie d’estímuls que van des de la riquesa dels colors a la teatralitat de les ombres, el tacte de l’escenografia o la sensibilitat del moviment dels intèrprets. Una experiència que pot sembrar la llavoreta de la curiositat per les arts escèniques al públic del futur.

Pujar