elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manuel Segarra i David Forés interpreten les obres mestres del segle XX per a violí i violoncel de Kodály i Ravel

Manuel Segarra i David Forés interpreten les obres mestres del segle XX per a violí i violoncel de Kodály i Ravel
Manuel Segarra i David Forés interpreten les obres mestres del segle XX per a violí i violoncel de Kodály i Ravel

  El violinista Manuel Segarra i el violoncel·lista David Forés, professors de l’Orquestra de València, pujaran demà dissabte a l’escenari de l’Almodí per a interpretar les dos obres mestres de cambra del segle XX, escrites per a violí i violoncel, com són el Duo, op. 7 de l’hongarés Zoltán Kodály i la Sonata de Maurice Ravel.

  Es tracta d’una nova cita del cicle “Cambra al Palau” que segons la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello “té l’al·licient de poder escoltar a dos instruments fonamentals en la música de cambra com són el violin i el violoncel, però a duo, en un format que no sol figurar en les programacions, malgrat la seua bellesa i complexitat tècnica”. “Una vegada més”, ha afegit Tello, “el professorat de l’Orquestra de València presenta programes i formacions inusuals, amb un disseny especial i de molta qualitat”.

  El públic assistent al concert podrà escoltar, a més, sis “Invencions” del genial compositor barroc Johann Sebastian Bach, un fet que per al director del Palau, Vicent Ros, “evidencia la versatilitat dels músics de l’Orquestra, que plantegen programes on s’alternen les tècniques i maneres de tocar tan diferents del gran barroc i del segle XX”.

  Manuel Segarra és violí primer de l’Orquestra de València des del 2001 i intèrpret de música de cambra i recitals. Fa estrenes absolutes d’obres de Roncero, Calandín o Gómez-Sneekloth, i investiga la fusió de la música clàssica amb altres músiques en el seu projecte “Cuerdas de Acero”. Ha sigut membre del Collegium Instrumentale i Orquestra de Cambra Joaquín Rodrigo. La temporada passada va interpretar com a solista al Palau de la Música de València Tzigane de Ravel i Introducció i rondo capriccioso de Saint-Saëns.

  David Forés va iniciar els seus estudis en el Conservatori de València i posteriorment va ingressar en el Codarts Rotterdam-University of the Arts (Rotterdarm) sota la tutela de Stegenga. Als Països Baixos va rebre classes magistrals amb els violoncel·listes Ysserlis i Geringas. Va col·laborar amb la Netherlands Chamber Orchestra i Netherlands Philharmonic Orchestra, actuant en el Concertgebouw, Muziek Theater, etc., també va col·laborar amb el sextet de solistes de la Netherlands Chamber Orchestra. Ha actuat amb l’ONE, ORTVE, orquestres Ciutat de Barcelona i Filharmònica de Gran Canàries, entre d’altres.

   

  Pujar