21 de setembre de 2020 21/9/20

L'Orquestra de València oferirà un concert amb la millor música de cinema

L'Orquestra de València oferirà un concert amb la millor música de cinema - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Orquestra de València oferirà un concert amb la millor música de cinema - (foto 2)

  L'Orquestra de València oferirà el pròxim dissabte, a les 19.30 hores i per primera vegada, un concert gratuït a l'aire lliure a la plaça de l'Ajuntament, que estarà dedicat als grans temes de la música de cinema. Es tracta d'una actuació programada amb motiu del 30é aniversari del Palau de la Música i del 75é de l'Orquestra de València i que, a més, està inclosa en les activitats de la Setmana de la Mobilitat.

  Esta iniciativa se suma a les fetes ja a les places del Patriarca, Lope de Vega i de la Mare de Déu el passat mes d'abril. Per a la regidora de Cultura, Gloria Tello, es tracta d'un concert molt important, perquè "és la primera vegada en la història que l'Orquestra de València oferix un concert als valencians i valencianes a la plaça de l'Ajuntament". "Com sabeu", ha explicat la delegada, "el nostre projecte de Palau Obert consistix en acostar este recurs a la ciutadania: que totes i tots se n'adonen que tant el Palau com l'Orquestra de València tenen molt a oferir."

  En este sentit, ha afegit, "estem convençuts que eixir a la principal plaça de la ciutat i oferir un concert gratuït amb un programa popular com este és també una forma d'acostar-nos a la gent". "I fent un joc de paraules", ha continuat Tello, "el fet que la nostra Orquestra torne a eixir al carrer durant la Setmana de la Mobilitat és també una mostra de la 'mobilitat' que la cultura està tenint a la ciutat amb l'objectiu d'afavorir-ne l'accés i gaudir com a dret social que és, i sempre, des del reconeixement de la figura dels seus professionals, persones que es deixen la pell per fer cultura i oferir-la perquè totes i tots siguem un poquet més lliures."

  La formació simfònica valenciana interpretarà, amb la direcció del mestre Rodrigo Tomillo, els temes "My fair Lady" de Loewe, "El Rei i jo" de Rodgers i Hammerstein, l'obertura de Capitan Blood de Korngold, La Strada i El padrí de Rota, La missió i Cinema Paradiso de Morricone, i La llista de Schindler, Indiana Jones i l'adaptació del tango "Por una cabeza" de Carlos Gardel, les tres últimes de John Williams.

  Rodrigo Tomillo és director de l'Orquestra Kapellmeister Pfalztheater Kaiserslautern d'Alemanya des del 2010, de la Pfalztheater Kaiserslautern entre 2006-2009 i de la Staatstheater Darmstadt durant 2009-2010.

  "L'Orquestra de València", ha conclós la regidora, "fa gala d'una versatilitat que entronca perfectament amb les activitats programades per la Regidoria de Mobilitat i és per això que hem volgut col·laborar amb força amb un programa que agradarà a tots els públics."

  Pujar