elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Literatura, botànica, patrimoni i cinema: activitats d’Alumni UV en març

Literatura, botànica, patrimoni i cinema: activitats d’Alumni UV en març

  Alumni UV, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, presenta aquest mes una programació d’activitats que inclou el Club de Lectura en castellà QUIJOTE, un taller de compost al Jardí Botànic UV, i dues propostes culturals dins del programa obert al públic i d’accés gratuït Alumni Comparteix amb una eixida a Olocau i una conferència sobre la pel·lícula ‘Con la muerte en los talones’ d’Alfred Hitchcock.

  Alumni UV arranca el mes de març amb una nova cita amb el Club de Lectura QUIJOTE (https://www.uv.es/fundacio-general-alumniuv/ca/activitats-tallers/clubs-alumni-uv/club-lectura-quijote.html) aquest dimarts, dia 7. El grup, que es reunirà a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau (18 hores), analitzarà la novel·la ‘La liebre con los ojos de ámbar’, d’Edmund de Waal, una història sobre la seua família, els Ephrussi, originaris d’Odessa, banquers jueus riquíssims que es van instal·lar a Viena en el segle XIX des d’on crearan un imperi comercial i financer impressionant.

  “Barreja de memòria i assaig, aquest extraordinari llibre s’endinsa amb exactitud i certesa en la història europea de dos segles, en què la família Ephrussi coneix la brillantor i l’enfonsament. Un document que atrapa el lector en la seua reflexió sobre la vida, les personalitats, l’art, la intel·lectualitat, la política, la guerra i el descarnat relat de la persecució de la comunitat jueva en temps de Hitler”, destaca la coordinadora del Club, l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia.

  Les persones que vulguen formar part d’aquest Club de Lectura han d’enviar el següent formulari i l’Oficina Alumni UV es posarà en contacte amb elles: https://go.uv.es/9b4Cwm0

  Taller de compost al Jardí Botànic

  Aquesta setmana continuarà l’activitat d’Alumni UV al Jardí Botànic de la Universitat de València amb un taller de jardineria i compost, dijous dia 9 (16 hores), que inclou una visita guiada al Jardí per tal de “donar a conéixer un espai universitari obert al públic que té com a missió popularitzar el món vegetal fomentant el seu estudi, ensenyament, divulgació i conservació, així com també el seu ús sostenible”, assenyalen des d’Alumni UV.

  L'organització d’aquest taller és per a estudiar el procés del compost. “El compost és la manera en què la natura recicla les parts de les plantes. La matèria orgànica és transformada a compost per l’acció de milions de microorganismes i invertebrats. En aquest taller estudiarem aquest procés, les seues fases més importants, com es fa, etcètera, i visitarem la zona de compost del Botànic. Com a pràctica mesurarem la porositat, el pH i el nivell de retenció d’aigua, i estudiarem en viu els cucs i la seua constitució amb l’observació de les seues parts principals, del vermicompostatge i de l’humus de cuc”, expliquen.

  Per a assistir-hi cal inscriure’s ací: https://events.fundacio.es/e/1590/taller-de-compost-visita-al-jardi-botanic

  Alumni Comparteix: de la Calderona a València

  Després del període faller, Alumni UV planteja dues propostes dins del programa Alumni Comparteix (https://www.uv.es/fundacio-general-alumniuv/ca/activitats-tallers/alumni-comparteix.html). La primera, dissabte dia 25, és una eixida al Puntal dels Llops i la Casa de la Senyoria d’Olocau (inscripcions ací: https://events.fundacio.es/e/1461/el-puntal-dels-llops-i-la-casa-de-la-senyoria-dolocau-alumni-comparteix).

  El punt d’arribada es troba situat en els contraforts meridionals de la Serra Calderona, a 427 metres d’altura, on descansa el jaciment del Puntal dels Llops i des del qual es domina un extens paisatge que abasta tot el Camp del Túria, l’Horta de València i el litoral. Es tracta d’un dels millors balcons de la vall del Túria. Aquesta visita es realitzarà guiada per l’arqueòloga i Alumni Cristina Albir i, tot seguit, continuarà cap a la Casa de la Senyoria, seu de l’Oficina de Turisme d’Olocau i de la Col·lecció Museogràfica, amb materials arqueològics ibèrics. Un conjunt monumental declarat Bé d’Interés Cultural en 2001.

  La segona proposta clourà les activitats d’Alumni UV en març. L’Alumni i psicòleg Agustín Olmos Pascual oferirà una conferència, d’assistència gratuïta, sobre la pel·lícula d’Alfred Hitchcock ‘Con la muerte en los talones’. Olmos Pascual farà una interpretació del film protagonitzat per Cary Grant des de la psicologia analítica de Jung. ‘Con la muerte en los talones’, en les seues paraules, “té una dimensió psicològica i simbòlica important; es tracta d’un procés de transformació del protagonista que evoluciona des d’una psique personal a una altra dimensió psicològica relacionada amb els problemes de la col·lectivitat, de l’inconscient col·lectiu, i en aquest camí de transformació el protagonista caminarà “amb la mort en els talons”.

  Més informació i inscripcions, ací: https://www.uv.es/fundacio-general-alumniuv/ca/novetats/con-muerte-los-talones-alfred-hitchcock-una-interpretacio-psicologica-1286081692140/Novetat.html?id=1286294796364

  Segueix ací tota l’activitat d’Alumni UV: https://www.uv.es/alumniuv

  Pujar